27.5.2024 11:28

Στη Χίο το Star Clipper με 153 επισκέπτες

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χίου, κ. Γιώργος Χριστάκης, ανακοίνωσε ότι αύριο, Τρίτη, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Χίου το δεύτερο πλοίο για τη φετινή τουριστική σεζόν, το Star Clipper. Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στις 9 το πρωί και θα παραμείνει μέχρι τις 5 το απόγευμα. Οι επιβάτες του ανέρχονται στους 153, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τον υπεύθυνο τουριστικό πράκτορα Θόδωρο Μιχαλάκη.

Ο Δήμος Χίου, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Τουρισμού, έχει οργανώσει μια θερμή υποδοχή, παρόμοια με την πρώτη άφιξη τουριστικού πλοίου. Θα προσφερθούν τοπικά προϊόντα και γλυκό τριαντάφυλλο στους επιβάτες, καθώς και έντυπο υλικό για την ενημέρωσή τους. Συμμετέχουν επίσης ο «Γεώργιος Βούρος» και μαθητές της ΣΑΕΚ Χίου, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην υποδοχή των επισκεπτών.

Επιπλέον, θα υπάρχει σημείο για φωτογράφιση, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες με τοπία της Χίου, τις οποίες θα μπορούν να σκανάρουν και να πάρουν μαζί τους. Η διαδικασία της υποδοχής θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα και αμέσως μετά, όσοι επιβάτες το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να επιβιβαστούν σε πούλμαν για εκδρομές στα βορειόχωρα και νοτιόχωρα του νησιού.

Αναφορικά με την επόμενη Κυριακή, που συμπίπτει με την περίοδο των εκλογών, ο κ. Χριστάκης ανέφερε ότι το ίδιο πλοίο θα έρθει και την επόμενη Τρίτη. Ο Δήμος έχει ενημερώσει τον εμπορικό σύλλογο της πόλης για τις αφίξεις των πλοίων, με σκοπό να είναι ανοιχτά τα καταστήματα και να ενισχυθεί η τοπική αγορά. Ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι η λειτουργία της αγοράς και οι εκλογές είναι δύο ξεχωριστά ζητήματα, και ότι η δημοτική αρχή θα εξετάσει το θέμα των εκλογών την επόμενη εβδομάδα.

Με αυτή την προσεκτική προετοιμασία και οργάνωση, ο Δήμος Χίου επιδιώκει να προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία στους επισκέπτες και να ενισχύσει την τοπική οικονομία μέσω του τουρισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ