26.2.2024 12:52

Κώστας Μούνδρος - "Θετικό αποτύπωμα από τη συνάντηση των φορέων αλλά περιμένουμε πράξεις από την Κυβέρνηση" (Video)

Επανεκκίνηση των εργασιών στο αεροδρόμιο μέχρι το Πάσχα- Έτοιμες οι αίθουσες αναχωρήσεων μέχρι το Καλοκαίρι- Παράδοση του συνόλου του κτιρίου μέχρι τέλος του 2024

Θετικό αποτύπωμα σε ότι αφορά στον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει σχετικά με την πορεία των εργασιών στο αεροδρόμιο της Χίου και στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων, άφησε η κοινή σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Χίου, το Σάββατο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φορέα Τουρισμού Κώστα Μούνδρο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, υπήρξε διάχυτος ο προβληματισμός από όλους τους συμμετέχοντες για το γεγονός ότι σημαντικά έργα για τη Χίο έχουν διακοπεί εδώ και καιρό με τον κυβερνητικό Βουλευτή Νότη Μηταράκη, να προχωρά σε νέες δεσμεύσεις για την παράδοση των έργων.

Έτσι βάσει των νέων διαβεβαιώσεων, προβλέπεται ότι:

• Εντός των επομένων ημέρων θα επισκεφθεί το νησί Υπουργικό κλιμάκιο ώστε να επιβλέψει τις εργασίες και να ενημερώσει τους εμπλεκόμενους φορείς.

• Έως το Πάσχα θα επανεκκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του διάδρομου προσαπογείωσης.

• Οι αίθουσες αναχωρήσεων θα είναι έτοιμες έως το καλοκαίρι

• Το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2024

• Η συνολική αποπεράτωση του έργου τοποθετείται στις αρχές του 2026.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην συζήτηση ήταν οι βουλευτές του νησιού κ Ν. Μηταράκης και Σ. Μιχαηλίδης, οι αντιπεριφεριάρχες κ Π. Βρουλής, Ν. Νύκτας και Π. Μπουρνιάς και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ Γ. Χριστάκης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ