14.2.2024 12:24

Ιδανικός προορισμός για «ευ ζην» η Σάμος - Όσο παραμένουμε απαθείς μην περιμένετε να έρθουν θετικά νέα στη Χίο

Παρέμβαση του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών Χίου

Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου μας που γινόταν αναφορά στην στοχευόμενη προβολή της Ίου από αρθρογράφο που προσκλήθηκε από τον Δήμο του νησιού άρθρο της Daily Express τοποθετεί την Σάμο ως ιδανικό προορισμό για «ευ ζην». Σύμφωνα με την εφημερίδα “η Σάμος είναι ένας ονειρικός προορισμός γεμάτος καταρράκτες, χρυσαφί αμμουδιές, διαχρονικά μνημεία, γραφικά ψαροχώρια και εξαιρετικές τουριστικές υπηρεσίες”. Ο αρθογράφος συνεχίζει λέγοντας πως «η αγνή τοπική κουζίνα, οι αναρίθμητες περιπατητικές διαδρομές στη φύση και το ήπιο κλίμα αποτελούν τις τέλειες συνθήκες για μια καλή υγιεινή ζωή και μακροημέρευση, ειδικά για όσους έχουν τη δυνατότητα να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε διακοπές κλπ…» . 

Η Χίος έχει τα περισσότερα από αυτά καθώς και άλλα που δεν έχει η Σάμος και χρειάζεται να έχει μεγαλύτερη τουριστική προβολή και τουριστική συνείδηση από εμάς τους ίδιους τους χιώτες και η τελευταία εκδήλωση του Συλλόγου την περασμένη Κυριακή στη βόρεια Χίο αυτόν τον σκοπό είχε ο οποίος επετεύχθη. Μας χαροποιεί που ΣΧΕΔΟΝ όλοι οι διαχειριστές των χιώτικων ομάδων εγκρίνανε στο Facebook την δημοσίευση του 8λεπτου βίντεο και θα ήταν και οξύμωρο να μην το έκαναν αφού προβλήθηκε το Πίτυος και η Μονή Μουνδών όπως και δεκάδες ακόλουθοι που το κοινοποίησαν από μόνοι τους (εκτιμάται ότι η απήχηση που είχε πλησιάζει τα 100.000 άτομα).

Η σεζόν στη Σάμο ξεκινά μετά τις 20 Απριλίου με τους Ολλανδούς και τους Σκανδιναβούς να έρχονται πρώτοι και η τουριστική περίοδος εκτιμάται ότι θα πάει μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου, 6 μήνες δηλαδή... Είναι επιτακτική ανάγκη να ξανααρχίσουν σύντομα οι εργασίες στο αεροδρόμιο για να μπορέσουμε κάποια στιγμή και εμείς εδώ στη Χίο να έχουμε μία τουριστική περίοδος μεγαλύτερης διάρκειας. Όσο παραμένουμε απαθείς μην περιμένετε να έρθουν θετικά νέα. 

Σας καλούμε να συνδεθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο και να υπογράψετε καθώς το αεροδρόμιο αφορά όλους μας. Άμεσα ξεκινάει και η χειρόγραφη συλλογή υπογραφών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ