13.3.2023 14:44

«Η Χίος ένα από τα 10 ελληνικά νησιά με τουρισμό βιώσιμης ανάπτυξης» - Βίντεο

Έπεσαν οι υπογραφές για τις 500.000 ευρώ προβολής του νησιού εντός κι εκτός Ελλάδας

Χαμόγελα αισιοδοξίας ότι η Χίος, έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία θα καταφέρει εκ νέου να μπει στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης, δημιούργησε η υπογραφή σύμβασης μεταξύ Δήμου Χίου, ΕΟΤ και Υπ. Μετανάστευσης για την τουριστική προβολή του νησιού εντός κι εκτός Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο Χίου παρουσία του Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και του Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκης, αναλύθηκαν όλες οι στοχεύσεις για τα επόμενα χρόνια, με τους παριστάμενους να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ολοκλήρωση των βασικών υποδομών που επί σειρά ετών βάλτωναν, δημιουργεί νέα δεδομένα για το νησί και την έξοδό του στις διεθνείς τουριστικές αγορές.

«Παρελθόν το μεταναστευτικό, ώρα για υποδομές»

Τον κύκλο των εισηγήσεων, άνοιξε με τοποθέτησή του ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης λέγοντας ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφενός δημιουργεί όλες τις υποδομές για την ανάπτυξη του τουρισμού, αφετέρου κατάφερε να βάλει σε τάξη το μεταναστευτικό αφού όπως είπε, το συγκεκριμένο πρόβλημα που τα περασμένα χρόνια αποτέλεσε τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη, πλέον δεν απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι το 2020, το Υπ. Μετανάστευσης έδωσε συνολικά 2 εκ. ευρώ για την προβολή των νησιών, με τη Χίο να λαμβάνει περί τις 400.000 ευρώ σε πρώτη φάση.

«Τώρα έρχεται το δεύτερο πακέτο στήριξης, αυξημένο κατά 25%, με τη Χίο να λαμβάνει 500.000 ευρώ», εξήγησε ο Υπ. Μετανάστευσης.

«Η Χίος στον χάρτη του βιώσιμου τουρισμού»

Λεπτομέρειες για τις στοχεύσεις του ΕΟΤ, σχετικά με τη Χίο και τη διαφήμισή της στο εξωτερικό, έδωσε ο Γ.Γ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης, λέγοντας ότι η Χίο είναι ένα από τα 10 νησιά που βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης αναφορικά με τον βιώσιμο τουρισμού.

Μιλάμε, είπε ο κ. Φραγκάκης, για αυτό το είδος τουρισμού που επιφέρει σημαντικά έσοδα στις τοπικές κοινωνίες αλλά παράλληλα σέβεται και το περιβάλλον.

Όπως εξήγησε, το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής 500.000 ευρώ, έχει 12μηνη διάρκεια με δυνατότητα επέκτασης, προσθέτοντας ότι, τα αποτελέσματα αυτής της προβολής θα φανούν σε 1 με 2 χρόνια.

Το συγκεκριμένο πακέτο προβολής, δήλωσε, έχει 3 βασικούς πυλώνες.

  • Τη μελέτη για το τι θέλουμε να προβάλλουμε από τη Χίο στο εξωτερικό.
  • Τη δημιουργία περιεχομένου.
  • Και τέλος την επιλογή των μέσων προβολής εντός και εκτός Ελλάδας.

Τέλος ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, έσπευσε να συγχαρεί τον Νότη Μηταράκη για τη στήριξή του στον Δήμο Χίου, λέγοντας ότι η Χίο άλλαξε και μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης με πρωτόγνωρο τρόπο.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ