18.8.2023 15:53

«Η σονάτα του σεληνόφωτος» - Θεατρική παράσταση στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Με αφορμή τη δεύτερη Πανσέληνο του Αυγούστου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 (ώρα 21:00), τη θεατρική παράσταση «Η σονάτα του σεληνόφωτος» από τον Κύκλο Θεάτρου ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΟΙ ΧΙΟΥ, για γενικό κοινό, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Πρόκειται για τη θεατρική απόδοση του ομώνυμου αριστουργήματος του Γιάννη Ρίτσου, όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα αναπολεί τη ζωή της και την εξιστορεί σε έναν νέο άνδρα. Εικόνες του μυαλού στο πίσω σκοτεινό του μέρος, με το φάντασμα του φυλακισμένου εαυτού της μέσα στις αναμνήσεις, τις σκιές και τα οράματα της, δίνουν στη σκηνή ένα μοιρολόι, μια κραυγή αγωνίας, για τη ζωή και τον θάνατο, λίγο πριν τα σβήσει όλα το φως του φεγγαριού.

Συντελεστές:

Ηλικιωμένη γυναίκα: Λιάνα Παπανικολάου Βαφειάδου

Γυναίκα-Σκιά: Σέβη Βίγκα

Σκηνοθεσία: Σταύρος Σπυράκης

Σκηνικά-Κοστούμια-Παραγωγή: Κύκλος Θεάτρου ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΟΙ ΧΙΟΥ

Φωτισμοί: Σταύρος Σπυράκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Φρίντα Παλαβίδη

Κινησιολογία: Νίκη Αμυγδάλου

Φωτογραφία: Νelo Meci

Ηχοφωτιστική κάλυψη: Σαράντος Κωστίδης (Diamond Productions)

Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

Διάρκεια: 50 λεπτά

Η είσοδος είναι δωρεάν

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ