20.10.2023 11:39

«Η δική μας μΑΣΤΥχούπολη» - Δημιουργικό εργαστήρι στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων (31/10), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δημιουργικό εργαστήρι για οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 4 ετών και άνω, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 (ώρα 11:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Η αρχιτεκτονική των νοτιόχωρων της Χίου αποτελεί παράδειγμα των μέτρων προστασίας γύρω από τις περιοχές όπου καλλιεργούνταν, από τα παλιά χρόνια, τα μαστιχόδεντρα. Οι οικισμοί βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα ενώ η οχύρωσή τους ανήκει στην περίοδο της γενοβέζικης κυριαρχίας. Έχοντας ως κεντρικό άξονα τους οικισμούς των Μαστιχοχωρίων, οι συμμετέχοντες αρχικά θα περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου όπου θα γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο χτίστηκαν τα χωριά και την εξέλιξή τους μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια, με όχημα τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, η κάθε οικογένεια θα κατασκευάσει σε μακέτα τον δικό της οικισμό, τη δική της μΑΣΤΥχούπολη!

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ