30.7.2019 13:16

Το Chios Music Festival ανοίγει τις πόρτες του πολιτισμού για 3ο συνεχόμενο καλοκαίρι

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 10 Αυγούστου σε Χίο και Οινούσσες, που φέρει τον τίτλο «Love and Diversity», δηλαδή «Αγάπη και Ποικιλία».

Το Chios Music Festival ανοίγει την αυλαία του στο χιώτικο κοινό για 3η συνεχή χρονιά από τις 2 μέχρι τις 10 Αυγούστου. Το ενδιαφέρον φέτος είναι -εκτός από το μαγικό και πρωτότυπο πρόγραμμα του- οι τοποθεσίες που επιλέχθηκαν για να πραγματοποιηθούν οι συναυλίες, αφού πολλά σημαντικά αρχοντικά του νησιού θα φιλοξενήσουν τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες του Φεστιβάλ. «Η πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στον Κάμπο και συγκεκριμένα στο Αρχοντικό Ρίζικο. Η περιοχή του Κάμπου εντάσσεται στις τοποθεσίες του Φεστιβάλ για πρώτη φορά, αντίθετα με το Αρχαιολογικό Μουσείο που φιλοξένησε συναυλίες και δρώμενα του Φεστιβάλ και τις προηγούμενες δύο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε επίσης για πρώτη χρονιά να εντάξουμε τις Οινούσσες στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ» αναφέρουν οι εμπνευστές και διοργανωτές του Chios Music Festival, Λευτέρης Βενιάδης και Όλγα Holdorff.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές και κυρίως την Όλγα και τον Λευτέρη που είναι η ψυχή του Φεστιβάλ αλλά και όλους εκείνους που έχουν συνδράμει χρηματοδοτώντας το. Έχουν καταφέρει να φέρουν παραστάσεις πρωτότυπες για τα δεδομένα της Χίου και αυτό είναι που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Διαφορετικές προτάσεις από τις συνήθεις», υπογράμμισε ο Μαν. Βουρνούς.

Ανάδειξη ιστορικών μνημείων και κτημάτων μέσω του πολιτισμού

Τρία ιστορικά κτήματα του Κάμπου, το Ρίζικο, το Καράβικο και το κτήμα Σπύρου Στεφάνου, το Οθωμανικό σχολείο στο Κάστρο, το Αμφιθέατρο Οινουσσών και ο Αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου θα υποδεχτούν πάνω από 50 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μουσικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που θα υμνήσουν με τον δικό τους τρόπο την αγάπη για τη ζωή, την αγάπη για τον κόσμο, την αγάπη για τον άλλο, την αγάπη για τις τέχνες και τη μουσική… Και το σημαντικότερο; Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη, ώστε όλοι να μπορούν να παρακολουθήσουν έστω και μία εκδήλωση από το φεστιβάλ ωδή στον πολιτισμό.
 
 Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Allianz, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, του Δήμου Χίου, της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών», της Blue Star Ferries, της Hellenic Seaways και της Aegean Airlines. 

 


Το αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 21:00 | Ρίζικο, Κάμπος
 

Ventus Ensemble: «Sun of a beach»
 

Chick Corea, Vangelis, Snarky Puppy, διάσημα soundtracks και κομμάτια από τη διεθνή ηλεκτρονική, jazz και rock μουσική σκηνή… αλλιώς! Το σχήμα Ventus Ensemble τολμά πρωτότυπες και ευφάνταστες διασκευές, χρησιμοποιώντας παράλληλα tape και live electronics. Το αποτέλεσμα, μια σύγχρονη, ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική και άκρως καλοκαιρινή «καντάδα»…!
 

Σάββατο 3 Αυγούστου στις 21:00 | Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου
 

Berlin Music Ensemble Quartet & Ventus Ensemble: «Love Affair»
 

Συναυλία κλασικής μουσικής με έργα των Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonin Dvořák, Alexander Glasunov, Daniel Schnyder, Νίκου Σκαλκώτα κ.ά.

Κυριακή 4 Αυγούστου στις 21:00 | Αμφιθέατρο Οινουσσών
 

Berlin Music Ensemble Quartet & Ventus Ensemble: «Love scores»
 

Από την κλασική ως την pop. Έργα των Alexander Glasunov, Daniel Schnyder, Νίκου Σκαλκώτα και διάσημα soundtracks και κομμάτια από τη διεθνή ηλεκτρονική, jazz και rock μουσική σκηνή σε ευφάνταστες διασκευές.

 

Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 21:00 | Οθωμανικό σχολείο στο Κάστρο της Χίου
 

Manos Tsangaris: «Love and Diversity»
 

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Μάνος Τσαγκάρης, θέτει μια σειρά από multiple choice ερωτήσεις, προσπαθώντας να εξερευνήσει την ιεροτελεστία της γνωριμίας δύο άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων, αλλά και το «μυστήριο» των διαπροσωπικών σχέσεων… Γύρω από αυτόν τον θεματικό άξονα και βασισμένη στη φιλοσοφία του speed dating, ξετυλίγεται σταδιακά μια παράσταση, που αποτελεί στην ουσία μια νέα, καινοτόμο πρόταση σύγχρονου μουσικού θεάτρου, βασισμένη στον λόγο, τη μουσική και την πλήρη αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου. Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου και του διαδραστικού χαρακτήρα της παράστασης, απαιτείται η προκράτηση θέσεων. Πληροφορίες, κρατήσεις στο contact@chiosmusicfestival.gr και στο +30 6987312334
 
Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 21:00 | Καράβικο, Κάμπος
 

«Το μαγγάνι»
 

Παράσταση σύγχρονου μουσικού θεάτρου για παιδιά. Πρωτότυπη παραγωγή του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου βασισμένη σε μια παλιά δοξασία του Κάμπου.
 

Σάββατο 10 Αυγούστου στις 21:00 | Κτήμα Σπύρου Στεφάνου, Άγιος Γεώργιος Σταφυλάς, Κάμπος
 

Μάρθα Μαυροειδή και Φωνητικό Κουαρτέτο Γιασεμί: «Ας τραγουδήσω κι ας χαρώ»
 

Συναυλία για πολυφωνικό σύνολο με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο. Συμμετέχει χορωδία με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου και παιδιά πρόσφυγες. Το Γιασεμί είναι ένα φωνητικό κουαρτέτο που απαρτίζεται από μουσικούς προερχόμενους από τον χώρο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Τραγουδιστές και οργανοπαίκτες ταυτόχρονα, μεταφέρουν την εμπειρία τους από τις τεχνικές των παραδοσιακών οργάνων που παίζουν, στη φωνή, την οποία αντιμετωπίζουν σαν ένα πολύπλευρο μουσικό όργανο. Στο ρεπερτόριό τους εντάσσουν παραδοσιακές μελωδίες επεξεργασμένες για φωνητικό σύνολο, αλλά και νέα κομμάτια που ακολουθούν την τροπικότητα της Ανατολικής μουσικής. Μέσα από τον συνδυασμό της παραδοσιακής μελωδίας με τη σύγχρονη αρμονία, το Γιασεμί εστιάζει στις φωνητικές παραδόσεις της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου, εξερευνώντας τον πολλαπλό ρόλο της φωνής σε μία πλούσια μουσική παράδοση.
 

 

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ