6.7.2023 6:51

Τα ''μικρά χοροπατήματα'' και το λαϊκό ξεφάντωμα στο Καρούλι από τον ΜΕΟΘ

Με ρυθμό και ζωντάνια, με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, με χαρά και χαμόγελα, γέμισε η Πλατεία στο «Καρούλι» στα Θυμιανά, με την εκδήλωση «Μικρά Χοροπατήματα» του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών «Μ.Ε.Ο.Θ.», στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουλίου 2023.

Μαζί με τα τμήματα παραδοσιακού χορού του ΜΕΟΘ (junior, παιδικά, εφηβικό και ενηλίκων), χόρεψαν στην εκδήλωση και τα παιδικά τμήματα παραδοσιακού χορού, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βερβεράτου, της ΠΕΚΕΒ και του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων.

Το κοινό χάρηκε το όμορφο καλοκαιρινό απόγευμα, καμαρώνοντας τους μικρούς χορευτές να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους με χορούς Μικράς Ασίας, Θράκης, Νησιών Αιγαίου και πολλούς άλλους,  χαρίζοντας διπλή χαρά και ικανοποίηση στους γονείς, αλλά και στους Χοροδιδασκάλους τους Γιώργο Ζηριά, Ιουλία Λιγνού και Στέφανι Ζαννίκου.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023

Με κάτι τέτοιες καλοκαιρινές εκδηλώσεις και συλλογικές δράσεις, η ζωή μας ομορφαίνει και μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά η ''σκυτάλη'' της παράδοσης και του πολιτισμού. 

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μανδάλας πρόσφερε ευχαριστήρια Αναμνηστικά Δώρα του ΜΕΟΘ στους εκπροσώπους των συλλόγων που συμμετείχαν στην εκδήλωση με τα παιδικά και εφηβικά παραδοσιακά χορευτικά τμήματά τους και έδωσε συγχαρητήρια στον ΜΕΟΘ για την άψογη διοργάνωση.

Η Βάσω Βερβεράκη, από τον ΜΕΟΘ, που προλόγισε και συνόδευσε την εκδήλωση με το λόγο της καθ' όλη τη διάρκειά, ανάμεσα στα χορευτικά, κράτησε ζωντανό τον παλμό μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος και στο τέλος χόρεψε με κέφι και χάρη με το Χορευτικό Τμήμα των Ενηλίκων του ΜΕΟΘ που κλείνοντας το πρόγραμμα της βραδιάς, έδωσε τη θέση του στον κοινό που συνέχισε το χορό με λαϊκό ''πανηγύρι''-ξεφάντωμα.

Δημήτρης Ζαφείρης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ