23.4.2024 15:43

Προσκαλεί τους Βρονταδούσους καλλιτέχνες σε έκθεση για τα 100 χρόνια του ο ΦΟΒ

Αγαπητοί καλλιτέχνες του Βροντάδου,

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου (Φ.Ο.Β.) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1924 δύο χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή από φλογερούς και ονειροπόλους νέους του Βροντάδου που μοναδικό σκοπό τους είχαν να ενώσουν τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου με στόχο την πνευματική καλλιέργεια των κατοίκων και την προσφορά έργων προόδου. 

Ο Φ.Ο.Β. στο διάβα των 100 χρόνων ήταν ευεργετικός για τη Χίο και τους κατοίκους της. Η συνεχής προσπάθεια των προέδρων, των μελών των Δ.Σ. του Ομίλου αλλά και πολλών φίλων δημιούργησε την Πνευματική Εστία με αίθουσες εκδηλώσεων και Μουσείων, αλλά και το μεγαλοπρεπές Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου με τη μεγαλειώδη χορηγία της οικογένειας των Φαφαλιών που κτίστηκαν σε εκτάσεις του καθεδρικού ναού Αγ. Γεωργίου Βροντάδου αλλά και ιδιωτών. Παράλληλα, ποικίλες δράσεις για ενήλικες και παιδιά κατέστησαν τον Φ.Ο.Β. παράγοντα προόδου για τη Χίο.

Για να τιμήσουμε τα 100χρονα του Σωματείου μας το Δ.Σ. αποφάσισε να διοργανώσει  εκδηλώσεις με συμμετοχή προσώπων και φορέων του Βροντάδου.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων, αποφασίσαμε να απευθύνουμε πρόσκληση στους καλλιτέχνες του Βροντάδου να συμμετέχουν και αυτοί στους εορτασμούς τιμώντας με καλλιτεχνικές δημιουργίες αυτή την επέτειο. Πρόθεσή μας είναι να οργανωθεί στο χώρο εκδηλώσεων και αιθρίου του ΦΟΒ,  τη γενέθλιο ημέρα του Σωματείου μας Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Ιουνίου 2024,  έκθεση με έργα Βρονταδουσίων εικαστικών, γυναικών και ανδρών που ως θέμα θα έχει                 "Ο Βροντάδος  του χθες και του σήμερα"  και θα περιλαμβάνει πίνακες Ζωγραφικής, κεραμικά, ξυλογλυπτική, χαλκογραφία.  ( ΟΧΙ DEGOUPAGE ).

Όσες και όσοι θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην έκθεση με ένα έργο που θα σχετίζονται με το πιο πάνω θέμα, μπορούν να το δηλώσουν μέχρι τις 12 Μαΐου στα τηλέφωνα, κα Αγγελική Νικήτα  τηλ 6946423654, κο Μάρκο Τσαμπλάκο 698 111 2736 και κα Καλλίτση Αργυρώ 6979775489.

Τα λοιπά οργανωτικά και τεχνικά ζητήματα θα αντιμετωπισθούν μέσω κοινής επιτροπής που την αποτελούν οι πιο πάνω εικαστικοί και το Δ.Σ. του Φ.Ο.Β. Για το στήσιμο της έκθεσης οι καλλιτέχνες να φροντίσουν να φέρουν και το καβαλέτο τους.

Ελπίζουμε στην θετική ανταπόκριση των εικαστικών του Βροντάδου που μέχρι σήμερα, μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα με τις δημιουργίες τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ