31.3.2023 11:08

Πασχαλινά εργαστήρια στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται το Πάσχα και οργανώνει δημιουργικά εργαστήρια, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Αναλυτικά:

  • «Ήβγεν ο Λάζαρος, ήβγαν τα Βάγια»

Το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου (ώρα 11:00), παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών θα δημιουργήσουν τη δική τους κούκλα «Λάζαρο». Με απλά υλικά, όπως ξύλο και λευκό ύφασμα, οι μικροί φίλοι θα ζωγραφίσουν το πρόσωπό της, θα τη στολίσουν με λουλούδια και κορδέλες και θα μάθουν τα παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου όπως τα λένε στη Χίο. Πρόκειται για ένα έθιμο που γιορτάζεται, με διάφορες παραλλαγές, σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τα μικρά κορίτσια να φτιάχνουν κούκλες που μοιάζουν με τον Λάζαρο και να τραγουδούν ειδικά κάλαντα στα σπίτια της γειτονιάς τους.

  • «Λαμπάδες με σχίνο και σχοινί!»

Τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου, οργανώνονται δύο δημιουργικά εργαστήρια λαμπάδας για οικογένειες με ΑμεΑ (ώρα 12:00) και για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12 ετών (ώρα 15:00). Οι συμμετέχοντες, με έμπνευση την άνοιξη και τα ανθισμένα παρτέρια του Μουσείου, θα φτιάξουν τις πασχαλινές λαμπάδες τους, με κλαδιά από σχίνο και με μυρωδάτα άνθη από βότανα.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ