13.1.2023 15:42

«Όλος ο κόσμος, μια αγκαλιά!» - Μουσικοθεατρική δράση για παιδιά στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς (21/1), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 (ώρες 11:00-13:00), τη μουσικοθεατρική δράση «Όλος ο κόσμος, μια αγκαλιά!», για παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Ποιο φρούτο ζει στο τραγούδι του Μεξικού; Ποιος χτυπάει ρυθμικά καμπάνες στη Γαλλία; Ζουν και στην έρημο πριγκίπισσες; Άραγε, σε ποια χώρα ζουν οι δράκοι; 

Με την καθοδήγηση της ηθοποιού-θεατροπαιδαγωγού Λένιας Ξενάκη και της μουσικοπαιδαγωγού Ανδριάννας Νεαμονίτη, οι μικροί φίλοι θα έρθουν σε επαφή με μελωδίες, ρυθμούς και ιστορίες από όλο τον κόσμο. Μέσα από ρυθμικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, χορωδιακό τραγούδι και πολυφωνία θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν, ενώ μέσα από θεατρικές δράσεις και παιχνίδια φαντασίας και εμπιστοσύνης θα δημιουργήσουν εικόνες με το σώμα τους και ηχητικά τοπία με τις φωνές τους. Στόχος της δράσης είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με την έννοια της διαφορετικότητας αλλά και να δουν πώς μπορούν να εκφραστούν με άλλους τρόπους εκτός από τον λόγο.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00). 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ