15.1.2024 7:37

"Λέων Αλλάτιος" - Κοπή πίτας παρουσία πλήθους κόσμου και προγραμματισμός σημαντικών εκδηλώσεων για το 2024

Με πάρα πολύ κόσμο, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου Χίου '' Λέων Αλλάτιος '', την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στις 5.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο '' Χανδρής '' στην προκυμαία της Χίου, συνδυασμένη με τσάι και κεράσματα και μια όμορφη μουσική και χορευτική εκδήλωση.

Μια εκδήλωση που ξεκίνησε, με τρία παραδοσιακά μουσικά κομμάτια, από το Μουσικό Σύνολο του Μουσικού Εργαστηρίου Νέων Χίου που συνόδευσε και τη χορωδία με τα μικρά '' αλλατάκια '', τα οποία τραγούδησαν υπέροχα κάλαντα και παινέματα της Πρωτοχρονιάς... και ολοκληρώθηκε, με το εφηβικό και το παιδικό χορευτικό τμήμα από τα πολιτιστικά εργαστήρια του  '' Λέοντα Αλλάτιου '', δηλαδή τα μικρά - μικρά και τα μεγαλύτερα '' αλλατάκια '', που χόρεψαν με ζωντάνια και χάρη, παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας.

Ο Πρόεδρος του '' Λέοντα Αλλάτιου '' Κώστας Τριαντάφυλλος με πολύ χαρά, σχολίασε ότι η μεγάλη συμμετοχή στις δραστηριότητες του συλλόγου, προοιωνίζει πολλά θετικά για το μέλλον και την πολιτιστική μας ζωή. Ευχαρίστησε τον Πατέρα Νικόλαο ( εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου ) που κάθε χρόνο ευλογεί την πίτα του συλλόγου και είναι κοντά στις ποικίλες δραστηριότητες του. Έκοψε την πίτα...και αμέσως μετά τα καθιερωμένα κομμάτια του Χριστού, του Άη Βασίλη, του φτωχού, του '' Λέοντα Αλλάτιου '', κάλεσε έναν έναν τους εκπροσώπους της Πολιτείας που έδωσαν το παρόν, να παραλάβουν το κομμάτι τους από τη Βασιλόπιτα... κι εκείνοι με συντομες ομιλίες τους, έδωσαν τις ευχές τους.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024

Ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύχτας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χίου Γιάννης Αμέντας, οι Αντιδήμαρχοι Αργύρης Γιαμάς και Γαλάνη Τασία και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παντελής Μπουγδάνος, τόνισαν ότι είναι πολύ σπουδαία η δουλειά που κάνουν οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι για την θετική διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων... και πρόσθεσαν ότι θα βρίσκονται πάντα κοντά σε κάθε πολιτιστικό φορέα για συμπαράσταση και ενίσχυση και φυσικά κοντά στις πραγματικά αξιέπαινες δραστηριότητες του '' Λέοντα Αλλάτιου ''.

Το φλουρί της Βασιλόπιτας, έπεσε στο Λιμενικό σώμα και ο Λιμενάρχης Χίου μαζί με το κομμάτι του, παρέλαβε κι ένα δώρο. Μαζί με τις ευχές του για μια καλή χρονιά διαβεβαίωσε για το άγρυπνο και φιλότιμο μάτι του Λιμενικού σε θάλασσες και λιμάνια. Το μοίρασμα της Βασιλόπιτας συνεχίστηκε και έδωσαν τις ευχές τους, ο Εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Διοικητή Χίου και της 96 ΑΔΤΕ που φυλάει τα σύνορά μας, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Χίου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού μας που φροντίζει για την τήρηση της ομαλότητας και της τάξης στην καθημερινή μας ζωή. Ακόμη η Δημοτική Σύμβουλος Μπουλά Ειρήνη, ο πρώην Πρόεδρος του '' Λέοντα Αλλάτιου '' Δημήτρης Μάντικας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θρακομακεδόνων Χίου, ο Πρόεδρος του Μουσικού Εργαστηρίου Νέων Χίου, ο Πρόεδρος των '' Θεατροποιών '' Χίου και η Πρόεδρος του ΜΕΟΘ.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, Πρόεδρος του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου Χίου '' Λέων Αλλάτιος '', ευχαρίστησε ονομαστικά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, την Καίτη Πασβάντη, την Καλλιόπη Κάβουρα, την Αλεξία Δούβρη, τη Λεμονιά Ανδρεάδου, τον Πάνο Βασιλείου, τη Νάνσυ Φλάμου, τη Ντίνα Γκόλφη και τη Δέσποινα Περρή, που είναι ο πυρήνας των εθελοντών του '' Λέοντα Αλλάτιου '', που φέρνουν εις πέρας, όλες τις απαραίτητες εργασίες για την επιτυχή πραγματοποίηση, όλων των εκδηλώσεων του Ομίλου.

Ακολούθησε λαχειοφόρος με πλούσια δώρα και ο κόσμος απόλαυσε την όμορφη συνεστίαση. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Κώστας Τριαντάφυλλος, ανακοινωσε τις τρεις επόμενες και πολύ ενδιαφέρουσες προγραμματισμένες εκδηλώσεις του '' Λέοντα Αλλάτιου '', για το 1ο εξάμηνο του 2024. Στις 3 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο μια εκδήλωση μνήμης, με συνεντεύξεις και βιωματικά τραγούδια για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό. Την κεντρική εκδήλωση του συλλόγου, με τα Χορευτικά Τμήματα των Ενηλίκων, Παιδιών και Εφήβων, που θα πραγματοποιηθεί πάλι στο Ομήρειο, το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου. Και... την κεντρική εκδήλωση της Χορωδίας του '' Λέοντα Αλλάτιου ''... είναι μια εξαιρετική εκδήλωση μνήμης με μεγάλο συμβολισμό... Είναι στις 15 του Μάη και είναι αφιερωμένη στην Κύπρο... γιατί όπως είπε κι ο Κώστας Τριαντάφυλλος '' εμείς δεν ξεχνάμε την εισβολή και την παράνομη κατοχή '' στο νησί της Αφροδίτης, που είναι ένα '' χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος ''... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ