5.2.2019 9:27

Ξεκίνησε χθες στο Γηροκομείο της Χίου το Chios Music festival

Αρμονία της «μείζονος» και της «ελάσσονος» κλίμακας στην πράξη!

Πρεμιέρα χθες   στο γηροκομείο της Χίου για το Χειμερινό Chios Music Festival με ένα πρωτότυπο μουσικό project στο οποίο συμμετείχαν οι φιλοξενούμενοι στο γηροκομείο μαζί με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου  υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων του προγράμματος θάλλω  Νότη Παρασκευόπουλο και Κωνσταντίνα Μαλτέζου.

Όπως σημείωσαν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου  η Όλγα Μυριαγκού  Holdorff και ο Νότης Παρασκευόπουλος από το πρόγραμμα θάλλω το φετινό Chios Music Festival  απευθύνεται σε «παιδιά» όλων των ηλικιών δίνοντας έμφαση τόσο στα μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα όσο και στις δράσεις στα δύο γηροκομεία της Χίου.

«Παιδιά, μαθητές, παιδιά πρόσφυγες αλλά κι ενήλικες θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων σολίστ, ανάμεσα στους οποίους και η διευθύντρια του Ινστιτούτου Julius-Stern του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου. Παράλληλα, κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συναυλίες κλασικής μουσικής από νέους σολίστ και επαγγελματίες μουσικούς διεθνούς φήμης, αλλά και το νέο project του Στρατή Βογιατζή, μια σπονδυλωτή κινηματογραφική αφήγηση από στιγμές πραγματικές όσο και φανταστικές, με θέμα το Γηροκομείο της Χίου. Το αποτέλεσμα, μια εβδομάδα γεμάτη πολλή μουσική, αρμονικές συμπράξεις και ζεστές μελωδίες», ανέφερε η Όλγα Μυριαγκού –Holdorff.

«Η μουσική ταξιδεύει μέσα στον χρόνο και κάποιοι έχουν την τύχη να πιάσουν στιγμές της και να τις μετατρέψουν σε τραγούδια. Με σεβασμό στα χρόνια που φύγανε και γεμάτοι ελπίδα για εκείνα που έρχονται, το πρότυπο πρόγραμμα θάλλω σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Χίου σχεδίασε μια πρωτότυπη δράση γεμάτη αισιοδοξία και χαμόγελο, στην οποία η μουσική δίνει το έναυσμα για έναν διάλογο ανάμεσα στους ανθρώπους που διαμένουν στο γηροκομείο και τους επισκέπτες…», υποστήριξε ο ηθοποιό-σκηνοθέτης  Νότης Παρασκευόπουλος της ομάδας θεάτρου seveneleven και του προγράμματος θάλλω.   
 

 Αναλυτικά το πρόγραμμα  του Chios Music Festival:

 
Masterclasses
Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 

Ομήρειο Πνευματικό Κέντρου Δήμου Χίου, Αίθουσα Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Χίου, Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής»

Πιάνο, διδασκαλία: Κωνσταντίνος Δεστούνης, υποψήφιος διδάκτωρ και διδάσκων στο Royal College of Music του Λονδίνου
Βιολί, διδασκαλία: Όλγα Holdorff-Μυριαγκού, μέλος σχημάτων και ορχηστρών στο Βερολίνο και μουσικο-παιδαγωγός
Βιολοντσέλο, διδασκαλία: Μαρία Ανισέγκου, μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
Κιθάρα, διδασκαλία: Prof. Anita Rennert, επικεφαλής του Ινστιτούτου Julius Stern του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου

Τα masterclasses είναι ανοιχτά για μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδου, οι οποίοι θα χωριστούν σε ομάδες αρχαρίων και προχωρημένων. Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η αποστολή email στο info@chios-music-festival.gr.
  
Μουσική δράση για και με ηλικιωμένους
«Ένα μουσικό απόγευμα με ξεχωριστή παρέα…»
4 Φεβρουαρίου ώρα 17:30 Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός»
5 Φεβρουαρίου ώρα 17:00 Οίκος Ευγηρίας «Η Αγία Μαρίνα», Καρδάμυλα
Σε συνεργασία με το πρόγραμμα θάλλω και μαθητές του παραδοσιακού, λαϊκού και φωνητικού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Χίου
 
Η δράση αποτελεί μία πρωτοβουλία του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου και υλοποιείται με την συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Χίου και του πρότυπου προγράμματος θάλλω. Οι δύο πρώτες φάσεις της δράσης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί (12 – 13 Δεκεμβρίου 2018 & 16 – 17 Ιανουαρίου 2019) ενώ η τρίτη και τελευταία είναι ανοιχτή για το κοινό.
 
Το πρόγραμμα θάλλω αποτελεί μία πρωτοβουλία της seveneleven, ομάδας θεάτρου και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: www.thallo.care

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου ώρα 20:30 
Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου
«Βερολίνο – Χίος, aller-retour!»
Συναυλία κλασικής μουσικής με έργα C. Reinecke, S. Rachmaninoff, A. Piazzolla κ.ά.
Συμπράττει πενταμελές σχήμα νέων σολίστ του Ινστιτούτου Julius-Stern:
Dascha Schuster, φλάουτο
Santiago Kuhl, βιολί
Marie-Claire Indilewitsch, πιάνο
Klemens Elias Braun, πιάνο
Moritz Benedict Kayser, βιολοντσέλο
 
Συμμετέχουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου
 
Το Ινστιτούτο Julius-Stern της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου (UdK Berlin) είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός που θεωρείται κορυφαίος στο είδος του, και αναλαμβάνει την εκπαίδευση και προώθηση νέων μουσικών ταλέντων.

Η ίδια συναυλία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα το πρωί, αποκλειστικά για μαθητές και παιδιά πρόσφυγες.
  
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου ώρα 21:00 
Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου


«επιβάτες» ένα εν εξελίξει έργο του Στρατή Βογιατζή
Μια κινηματογραφική σπονδυλωτή αφήγηση από στιγμές πραγματικές όσο και φανταστικές, με θέμα το Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός».

"Winter in Chios"
Συναυλία κλασικής μουσικής με έργα σύγχρονων συνθετών, όπως A. Piazzolla, Θ. Αντωνίου, Ι. Psathas, κ.ά

Συμπράττουν:
Κωνσταντίνος Δεστούνης, πιάνο
Όλγα Holdorff-Μυριαγκού, βιολί
Μαρία Ανισέγκου, βιολοντσέλο

Κατόπιν αιτήματος του κοινού, η συμμετοχή του οποίου στην συναυλία του ίδιου σχήματος κατά την καλοκαιρινή περίοδο του φεστιβάλ υπήρξε αθρόα, ο διεθνούς φήμης πιανίστας και Χιώτης στην καταγωγή Κωνσταντίνος Δεστούνης, η επίσης Χιώτισσα στην καταγωγή και βιολονίστα Όλγα Holdorff-Μυριαγκού, και η τσελίστα Μαρία Ανισέγκου, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, θα συμπράξουν ξανά σε έργα Ελλήνων συνθετών, ενώ θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρώτη το έργο του Κωνσταντίνου Δεστούνη, Σονάτα για πιάνο και τσέλο.

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ