30.11.2017 13:12

Καλικατζαρόκαμωματα

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ των δημόσιων χώρων και διαγωνισμός κατασκευής καλικατζάρων, στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου

Έχετε το ταλέντο της ζωγραφικής; Αλλά και εσείς που δεν το έχετε αλλά μπορείτε να βάψετε μικρές κατασκευές, τρέξτε στο δήμο Χίου. Έχετε μια  θαυμάσια διπλή ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε. Πρώτον, έως τις 15 Δεκεμβρίου έχετε την ευκαιρία να  ζωγραφίσετε ή απλά να βάψετε τους έτοιμους καλικάντζαρους που θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία και θα στολίσουν την πόλη έως την ημέρα των Φώτων στις 6 Ιανουαρίου 2018.

Δεύτερον,  θα λάβετε μέρος στον διαγωνισμό ανάδειξης της καλύτερης κατασκευής. Αν πάρετε πολλά  like από την ανάρτηση που θα γίνει στο  site του δήμου, μπορεί να νικήσετε και να κερδίσετε σημαντικά στοχευμένα δώρα

1) Αν εκπροσωπείτε σχολείο, 100 ευρώ σε γραφική ύλη.

 2) Αν είσαστε ιδιώτης, ένα Σαββατοκύριακο στη Βολισσό ή στα Μεστά με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Στόχος

Η δράση αποτελεί την υλοποίηση της ιδέας που είχαν η Βιβή Ποταμούση και η Αγγελική Πρωίου, οι οποίες είναι υπεύθυνες σχεδιασμού, οργάνωσης και πραγματοποίησης των Χριστουγεννιάτικων  εορταστικών  εκδηλώσεων.

Βασικός στόχος  είναι να νοιώσει ο κόσμος ωραία στην πόλη του τις γιορτινές μέρες , αλλά παράλληλα τα παιδιά να μάθουν τους καλικάντζαρους που αποτελούν ένα σημαντικό σημείο αναφοράς της παράδοσης μας, το οποίο βρίσκεται σε φάση εκφυλισμού δια της λήθης.

«Σκεφθήκαμε το concept  των καλικάντζαρων, ο Μπάμπης Κοιλιάρης προσφέρθηκε εθελοντικά, κατασκεύασε μερικούς και έχει κόψει πολλούς άλλους, οι οποίοι θα στολίσουν την πόλη θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ανάδειξης των καλύτερων κατασκευών», δηλώνει η υπεύθυνη των εορταστικών εκδηλώσεων Βιβή Ποταμούση.

 

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες μπορούν να τους παραλάβουν έως τις 15 Δεκεμβρίου από το Δημαρχείο και πρέπει να τους παραδώσουν στις 17 Δεκεμβρίου ζωγραφισμένους.

Οι κατασκευές θα φωτογραφηθούν και θα αναρτηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης .

Ο διαγωνισμός

Παράλληλα στα πλαίσια του διαγωνισμού θα αναρτηθούν στο ηλεκτρονικό site του Δήμου.                  Νικητές των δύο κατηγοριών, εκπαιδευτικών και ιδιωτικών συμμετοχών θα είναι οι κατασκευές που θα πάρουν  τα περισσότερα  like.

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 29 Δεκεμβρίου και οι βραβεύσεις θα γίνουν στις 30 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Ομήρειο, μετά την παράσταση για τους καλικάτζαρους που θα ανεβάσει ο Μπ. Κοιλιάρης.

Η.. απακαθήλωση

Οι  Καλικάτζαροι θα μαζευτούν όπως επιβάλλει το έθιμο και η παράδοση, την ημέρα των Φώτων, μετά τον αγιασμό των υδάτων και των σπιτιών από την εκκλησία.

 

Συνεργασία

H B. Ποταμούση καλεί τους ενδιαφερόμενους να παραλάβουν έγκαιρα τα ομοιώματα των καλικατζάρων από το δημαρχείο για να αποφευχθούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

 Πιστεύει ότι το θέμα και η διαδικασία θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον του κόσμου, επιζητά τη συνεργασία και δηλώνει στη διάθεση του κοινού για να επιτευχθεί ο στόχος.

Καλεί τον κόσμο να συνεργαστεί για να απολαύσουμε αυτές τις μοναδικές μέρες με καλή όσο καλύτερα μπορούμε

Ταυτόχρονα δηλώνει με σιγουριά ότι οι διοργανωτές θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο  στις  οργανωτικές και λειτουργικές διαδικασίες που έχουν αναλάβει

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ