14.9.2022 14:11

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά-Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές» με ένα δημιουργικό εργαστήρι, για εφήβους και ενήλικες, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου (ώρα 11:00) θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι κατασκευής λουλουδιών της χιακής φύσης, όπως λαλάδες (χιώτικες τουλίπες), με την τεχνική του felting, η οποία συγκαταλέγεται στους αρχαιότερους τρόπους κατασκευής υφάσματος. Το felt ή αλλιώς κετσές είναι ακατέργαστο μαλλί που χρειάζεται μόνο νερό, σαπούνι και φαντασία ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα υφάσματα. Οι συμμετέχοντες, χρησιμοποιώντας τα χέρια τους ή ειδικές βελόνες, θα φτιάξουν λουλούδια με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και θα δημιουργήσουν υπέροχες μπουτονιέρες για να στολίσουν τα ρούχα τους. 

Η συμμετοχή στο εργαστήρι όπως και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.


Μουσείο Μαστίχας Χίου

Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος

Τ.: 22710 72212 | www.piop.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ