29.9.2023 17:44

«Ένα σικλάκι γεμάτο χαμόγελα» - Βιωματικό εργαστήρι στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Σικλάκι: Στη χιώτικη διάλεκτο, ο μικρός κουβάς, το κουβαδάκι.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου (6/10), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει βιωματικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 4 έως 8 ετών, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 (ώρα 11:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς φίλους για την αξία της θετικής συμπεριφοράς και της ανιδιοτελούς προσφοράς, χαρίζοντας χαμόγελα στα παιδιά. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι θα είναι το αδημοσίευτο παραμύθι της παιδαγωγού Σέβης Βίγκα «Ένα σικλάκι γεμάτο χαμόγελα» με κεντρικό ήρωα ένα ξωτικό βγαλμένο μέσα από τα μαστιχόδεντρα, το οποίο η ίδια θα αφηγηθεί στους μικρούς φίλους. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το δικό τους κουβαδάκι με χαρτάκια με θετικές σκέψεις και καλά λόγια ο ένας για τον άλλον. Τέλος, θα μοιραστούν όλοι μαζί όσα έχουν γράψει και θα αντιληφθούν τόσο τα συναισθήματα που βιώνουν όσο και τα χαμόγελα που προκάλεσαν με τα καλά τους λόγια.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Τα παιδιά 4-6 ετών θα εισέρχονται και θα παραμένουν στον χώρο με έναν συνοδό.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ