30.7.2023 20:07

Έκθεση ζωγραφικής Δέσποινας Σταθάκη στο Κάστρο

To ελληνικό κάλλος, εξωτερικό και εσωτερικό, διαχέεται με φως χρώματα και συνδυασμούς, σε όλα τα έργα της Έκθεσης (ζωγραφική-μικτές τεχνικές) με τίτλο «Ελληνικές Ιστορίες» της Δέσποινας Σταθάκη, στην art gallery «Des», στην Πλατεία Φρουρίου, στο Κάστρο, στην πόλη της Χίου.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2023 και πολλοί επισκέπτες, Χιώτες, Έλληνες και ξένοι, προσήλθαν στο χώρο και ξεναγήθηκαν στα ζωγραφικά έργα που απαρτίζουν δύο ενότητες.

 Στην πρώτη ενότητα τα έργα είναι '''εντυπώσεις τοπίων''. Είναι φτιαγμένα από ρευστά ακρυλικά χρώματα που εφυαλώθηκαν(επικάλυψη με γυαλί)για να αποκτήσουν βάθος....είναι όλα γεμάτα πάντα με έμπνευση από ελληνικά τοπία(θάλασσα σαν αμέθυστος, ωκεανός, η θάλασσα της Ιωνίας, ο χορός των χρωμάτων, ο ήλιος του Βοσπόρου, παιχνίδια του ήλιου, ηλιοβασίλεμα, ξημέρωμα, ορίζοντας στην Πόλη, κάλλος...) 

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023

 

Στη δεύτερη ενότητα είναι τα πρόσωπα. Μυθικά ή υπαρκτά (Αλέξανδρος, ένας μικρός έρωτας, λεπτομέρεια από την κοιμωμένη του Χαλεπά, ονειρεύτηκε τον Αλέξανδρο) πάντα αντιπροσωπευτικά του ελληνικού κάλλους... Αναδύονται μέσα από ψηφίδες, χρωματιστά επαναλαμβανόμενα μοτίβα και διαφορετικά υλικά.

Οι καμβάδες είναι στρογγυλοί, οβάλ, ενταγμένοι σε τετράγωνα και παραλληλόγραμμα σχήματα. Πολλές φορές σχηματίζοντας δύο επίπεδα και σε συνεργασία με το γυαλί οδηγούν το θεατή στο κέντρο τους, δίνοντάς του την αίσθηση ότι κοιτά μέσα σε καλειδοσκόπιο.

 Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 31 Αυγούστου και στο χώρο της (Χώρος Τέχνης ''Δες'') θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου ''Πολύ αργά για το Α'ι'δίνι'' του Κώστα Στοφώρου, την Παρασκευή 4 Αυγούστου στις 8μμ. Ο Συγγραφέας θα παρευρεθεί στην παρουσίαση που θα γίνει στην art gallery des και για το βιβλίο, που είναι μια συναρπαστική περιπέτεια εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα και μαρτυρίες, θα μιλήσουν ο Παντελής Ζούρας Θεολόγος-Εκπαιδευτικός και η Νίκη Σγουρέλη Εκπαιδευτικός Συγγραφέας, ανάμεσα στα έργα της Δέσποινας Σταθάκη που απαρτίζουν την παρούσα έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ''Ελληνικές Ιστορίες''.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ