24.5.2024 10:38

Ζαχαρούλα Τσιριγώτη: “Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ανάχωμα στην αλαζονεία του 41%”

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Χίου, κατά την οποία παρουσίασε τις θέσεις και τις απόψεις της για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Στη διάρκεια της συνέντευξης, τόνισε τη σημασία της συμμετοχής στις ευρωεκλογές, τηρώντας έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες.

Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την υποστήριξή τους, τονίζοντας την τιμή και την ευθύνη που νιώθει εκπροσωπώντας το Βόρειο Αιγαίο. Ανέφερε ότι βρίσκεται σε περιοδεία σε διάφορα νησιά, όπως η Μυτιλήνη, η Ικαρία, οι Φούρνοι και η Σάμος, με σκοπό να ευχαριστήσει προσωπικά τους υποστηρικτές της και να προωθήσει την ανάγκη για ενεργή συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές.

Η κ. Τσιριγώτη υπογράμμισε τη σημαντικότητα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σημειώνοντας ότι το 80% της νομοθεσίας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα αποφασίζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και το μέλλον τους.

Αναφερόμενη στις διεθνείς εξελίξεις, σημείωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι συγκρούσεις στη Γάζα συνεχίζονται, επισημαίνοντας την ανάγκη για μια Ευρώπη με αυτόνομη εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Εξέφρασε δε, ανησυχία για την άνοδο της ακροδεξιάς, την οποία συνδέει με την οικονομική κρίση, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, και τόνισε τη σημασία ενίσχυσης των προοδευτικών κομμάτων.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ανέφερε επίσης ότι η υποψηφιότητά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων του Βορείου Αιγαίου. Τόνισε ότι οι εκλογές αυτές δεν είναι απλώς μια χαλαρή διαδικασία, αλλά μια κρίσιμη στιγμή για να επιλέξουν οι πολίτες ποιο κόμμα θα τους εκπροσωπήσει στην Ευρώπη.

Σχετικά με τα τοπικά ζητήματα, η Τσιριγώτη αναφέρθηκε στα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως το αεροδρόμιο και η διαχείριση των πυλών εισόδου. Υποστήριξε ότι τα προβλήματα αυτά χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή και υποδομές για να ενισχυθεί η ανάπτυξη της περιοχής.

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με συζήτηση για το μεταναστευτικό, όπου η κα. Τσιριγώτη εξέφρασε την αντίθεσή της στο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, τονίζοντας ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας. Υπογράμμισε την ανάγκη για νόμιμες οδούς μετανάστευσης και καλύτερη διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών.

Τέλος η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη επεδίωξε να ενισχύσει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις ευρωεκλογές και να στηρίξουν τις προοδευτικές δυνάμεις για μια καλύτερη Ευρώπη και Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ