3.1.2022 12:34

Βρήκε τη μιλιά της η ΝΟΔΕ Χίου και στηρίζει τη δομή στο Θόλος

Την πλήρη στήριξη της στην κυβερνητική πολιτική στο θέμα της δημιουργίας δομής μεταναστών και προσφύγων στο Θόλος, εκφράζει μέσα από σημερινή της ανακοίνωση η ΝΟΔΕ Χίου.

Σε αυτή αποφεύγει να αναφερθεί για τις τελευταίες διαγραφές στελεχών της, χαρακτηρίζοντας όμως ως νοσταλγούς του 2015 όσους αντιδρούν στη δομή

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

«Η Δ.Ε.Ε.Π Χίου της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην Κυβέρνηση σχετικά με την μεταναστευτική της πολιτική, η οποία συνίσταται στην φύλαξη των συνόρων, την αποσυμφόρηση των νησιών, των ταχύρυθμων διαδικασιών εξέτασης αιτημάτων ασύλου, την δημιουργία αισθήματος ασφάλειας κατοίκων και επωφελούμενων και την δημιουργία κλειστών ελεγχόμενων δομών. Με την εφαρμογή αυτής της πολιτικής στο νησί μας από 7.000 μετανάστες που είχε πριν δύο χρόνια σήμερα βρίσκονται λιγότεροι από 300. Οι πρόσκαιροι πολιτικοί καιροσκόποι επιζητούν την ελεύθερη διακίνηση μεταναστών και μεταφορά τους στην ενδοχώρα (ότι δηλαδή συνέβαινε το 2015 και 2016 που βούλιαξαν τα νησιά μας από μετανάστες) επιλέγοντας την πολιτική της πρόσκλησης μεταναστών στα νησιά μας αντί να επιλέγουν μία αποτρεπτική πολιτική. Εκφράζουμε τη σιγουριά μας ότι κυβερνητική πολιτική δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του 2015 και 2016 να ξαναζήσουμε σκηνές παράδοσης της πλατείας, της Σούδας και εν γένει της πόλης στις μεταναστευτικές ροές. Αντιθέτως με πολιτική υπευθυνότητα παραδίδει την πόλη στους κατοίκους της με αίσθημα ασφάλειας και κανονικότητας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ