16.2.2024 5:49

Βουλή: Πέρασε με 176 ψήφους ο γάμος των ομοφύλων – Τι ψήφισαν οι Βουλευτές του Βορείου Αιγαίου

Με ευρύτατη πλειοψηφία, αλλά και αρκετές διακομματικές διαφοροποιήσεις ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το σχέδιο νόμου που αποκαθιστά την ισότητα μεταξύ των ετερόφυλων και των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο στηρίχθηκε από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη. Ναι ψήφισαν 176, όχι 76, παρών 2, ενώ υπήρξαν και 46 αποχές.

Οι πέντε Κοινοβουλευτικές Ομάδες που στήριξαν τις προωθούμενες ρυθμίσεις διαθέτουν συνολικά 243 βουλευτές, κάτι που σημαίνει ότι  67 διαφοροποιήθηκαν, επιλέγοντας είτε αποχή είτε κατά.

Τι έκαναν οι Βουλευτές στο Βόρειο Αιγαίο

Ειδικότερα στο Βόρειο Αιγαίο, «όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ψήφισε ο Βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου καθώς και η Βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. 

Οι Βουλευτές Χίου Νότης Μηταράκης και Σταύρος Μιχαηλίδης επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία, όπως και ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαϊδης καθώς και ο Βουλευτής Σάμου της Ν.Δ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Αρχείο PDF

Ψήφοι Βουλευτών

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ