4.1.2020 14:59

Συσκέψεις επί συσκέψεων για το μεταναστευτικό

Σύσκεψη Μηταράκη με Καμποχωρούσους και Βρονταδούσους, σύσκεψη Δημοτικών Παρατάξεων με παρέδρους Καμποχωρών, συνάντηση Μουτζούρη – Μητσοτάκη και στο βάθος σύσκεψη Δημάρχων στη Μυτιλήνη

Εβδομάδα εξελίξεων για το μεταναστευτικό σηματοδοτεί το πέρας των εορτών αφού από την ερχόμενη Τετάρτη (8/1) αναμένονται σημαντικές συσκέψεις και ανακοινώσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Οι συναντήσεις Μηταράκη

Ήδη το πρωί του Σαββάτου ο Κυβερνητικός Βουλευτής Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε δύο ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με το Τοπικό Συμβούλιο του Βροντάδου όσο και με τους παρέδρους των Καμποχώρων.

Ο κ. Μηταράκης, σημείωσε προς το προεδρείο του Βροντάδου ότι η τελική επιλογή του χώρου δεν αφορά τον ίδιο αλλά την ίδια την κυβέρνηση και τους υπουργούς που έχουν επιφορτιστεί με τη σύνταξη του σχεδίου όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης, κατά τη συνάντησή του με τους προέδρους των Καμποχώρων, διαβεβαίωσε ότι παραμένει πιστός στον στόχο του κλεισίματος της ΒΙ.ΑΛ., τονίζοντας όμως ότι μία δομή 500 ατόμων δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της Χίου.

Ο ίδιος επέρριψε την ευθύνη στην τοπική αυτοδιοίκηση ως προς την εύρεση χώρου, λέγοντας ότι απαιτείται ένα μεγάλο οικόπεδο περί τα 200 στρέμματα και σε απόσταση άνω των 5 χιλιομέτρων από κατοικημένες περιοχές ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον όχληση κατοίκων, αντίστοιχη της περίπτωσης του Χαλκειούς, όπου δεκάδες ιδιωτικές περιουσίες έχουν καταπατηθεί ελέω χώρων φιλοξενίας.

Στο Δημαρχείο οι κάτοικοι των Καμποχώρων

Από τη νέα εβδομάδα πάντως έχει προγραμματιστεί μία σειρά σημαντικών συναντήσεων. Η αρχή θα γίνει το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης 8/1, αφού με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη θα περάσουν το κατώφλι του Δημαρχείου οι πρόεδροι των Καμποχώρων προκειμένου να υπάρξει αποτύπωση της κατάστασης και να αναζητηθούν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Στην ίδια σύσκεψη θα συμμετάσχουν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Συνάντηση Μουτζούρη – Μητσοτάκη

Την ίδια ημέρα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης θα συμμετάσχει σε διυπουργική επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι βουλευτές της Ν.Δ. υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ την Παρασκευή 10/1 ο Περιφερειάρχης έχει καλέσει σε σύσκεψη τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ