20.10.2021 14:26

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Κίνδυνος να μείνουν τα παιδιά δίχως σχολικά γεύματα

Η κυβέρνησης Μητσοτάκη για άλλη μια φορά, ακόμα και στο τόσο ευαίσθητο ζήτημα των σχολικών γευμάτων, έδειξε πόσο ανεύθυνα και απερίσκεπτα αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνίας και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τα φτωχά νοικοκυριά.

Χωρίς σχολικά γεύματα κινδυνεύουν να μείνουν πάνω από 220.000 παιδιά μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να ακυρώσει τον διαγωνισμό του ΟΠΕΚΑ για τις σχολικές χρονιές 2021-2022, 2022-2023 και πιθανόν αυτό να αφορά και την σχολική χρονιά 2023-2024.

Η ακύρωση του διαγωνισμού συνέβη επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραβιάζοντας την Ευρωπαϊκή οδηγία για υγιή ανταγωνισμό, απέκλεισε από τον διαγωνισμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και θέλησε να δώσει τις συμβάσεις σε λιγότερες από 5 μεγάλες εταιρείες.

Να θυμίσουμε ότι τα σχολικά γεύματα τα είχε σχεδιάσει και υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει την μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και την ακραία φτώχεια που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.

Σήμερα η απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την περίοδο 2016-19, να προωθεί μέσω των διαγωνισμών την ανάθεση των σχολικών γευμάτων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνήθως τοπικού χαρακτήρα για την τόνωση των τοπικών αγορών και την ποιότητα των προϊόντων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνόησε τον Ευρωπαϊκό κανονισμό γιατί θέλησε να κάνει χατίρια σε μεγάλες εταιρείες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες να μείνουν δίχως γεύματα.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα αφορά και το νησί μας την Χίο, αφού είχε προγραμματιστεί να διανεμηθούν γεύματα σε 11 σχολεία. Να σημειωθεί ότι και στα 11 σχολεία η συμμετοχή αγγίζει το 90%.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να σταματήσει τα παιχνίδια και τις μπίζνες σε βάρος των παιδιών. Η επανάληψη του διαγωνισμού σημαίνει, ότι τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σχολικής χρονιάς κανένα σχολείο και κανένα παιδί δεν θα πάρει γεύματα.

Απέναντι στα αδύναμα στρώματα και στις φτωχές οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν τα χρέη από την πανδημία και το τεράστιο κύμα ακρίβειας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε να δείξει τουλάχιστον υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση. Δυστυχώς δείχνει μόνο αδιαφορία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ