11.4.2024 13:38

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Την Κυριακή η Προκριματική φάση των Ευρωεκλογών

Υπό βάρος της τραγωδίας προσφύγων /μεταναστών που σημειώθηκε χθες το πρωί στα Καρδάμυλα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδρίων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων Βορείου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, της προκριματικής φάσης των Ευρωεκλογών.

Τρία ανήλικά κοριτσάκια (αδέλφια) έχασαν τη ζωή τους σε βραχώδη ακτή στα Καρδάμυλα, ενώ είκοσι περίπου πρόσφυγες/μετανάστες περισυνελέγησαν. Στο μεταξύ είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι ροές αυξάνονται καθημερινά και η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται.

Την ίδια στιγμή το Μεταναστευτικό Σύμφωνο που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έρχεται να καταδείξει το απάνθρωπο πρόσωπο της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Η νέα Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποίαν συναινεί ο κ. Μητσοτάκης, αποτυγχάνει να εξασφαλίσει πραγματική αλληλεγγύη και προστασία των χωρών πρώτης υποδοχής, ιδίως σε περιόδους κρίσης, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει το δικαίωμα στο άσυλο.

«Υπό αυτό το καθεστώς καλούμαστε να αποφασίσουμε ΤΙ ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΟΥΜΕ; Εκείνη που ανέτελλε ελπιδοφόρα, μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ή αυτή στην οποία ήδη βαδίζουμε, του σκοτεινού νέου Μεσαίωνα;» είπε ο Συντονιστής της Ν.Ε. Χίου Μανώλης Στάθης.

Μέσα σε αυτό το δυστοπικό περιβάλλον, η Τσιριγώτη Ζαχαρούλα από τη Μάνη, τόνισε το συμβολικό χαρακτήρα που έχει η απόφασή της να είναι υποψήφια στο Βόρειο Αιγαίου, περιφέρεια που έχει πληγεί από το προσφυγικό/μεταναστευτικό, καθώς η θητεία της (2015-2019) στην διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, αναγνωρίστηκε ως ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Δεύτερος κατά σειρά παρουσιάστηκε ο Σαμιώτης Οικονομολόγος Νικόλαος Σταυρινός υποστήριξε την υποψηφιότητα του, τονίζοντας ότι έχει την δυνατότητα να εκπροσωπήσει το Βόρειο Αιγαίο, ειδικά στον τομέα της Οικονομίας και δεσμεύτηκε ότι ακόμα και αν δεν εκλεγεί θα διατηρήσει επαφή με τον εκλεγμένο για να μην ξεχαστεί το Βόρειο Αιγαίο με τα ιδιαίτερα προβλήματα.

Τρίτη κατά σειρά παρουσιάστηκε η σαμιώτισσα στην καταγωγή, δικηγόρος Μαρία Αναστασίου, η οποία θέτει ως στόχο, την συμβολή της στην ενίσχυση της οικογενειακής πολιτικής.

Τελευταίος αλλά όχι έσχατος ο χιώτης Τεχνολόγος/Ακτινολόγος Ανδρέας Ροδάκης, τόνισε ότι εάν εκλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εργαστεί με διάθεση και πείσμα για να περάσει η τύχη της χώρας στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

----------------------------------

Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 14 Απριλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, και κατά τις ώρες από 8 π.μ. μέχρι 7 μ.μ. , τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να προσέρχονται για να ψηφίσουν, τον έναν από τους 4 υποψηφίους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ