20.4.2022 10:48

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: "Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του κόμματος μας"

Με τεράστιο ενδιαφέρον, συμμετοχή, και ενθουσιασμό διεξήχθη το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για το κόμμα μας το συνέδριο αποτελεί ένα κορυφαίο πολιτικό γεγονός. Συμμετείχαν πάνω από 5.000 σύνεδροι, σχεδόν 8.000 μαζί με τους παρατηρητές πέρασαν για να παρακολουθήσουν τις εργασίες. Μαζική ήταν η παρουσία των γυναικών και των νέων ανθρώπων, όπως επίσης μεγάλη συμμετοχή υπήρξε με συνέδρους που προέρχονταν από την επαρχία.

Στις ομιλίες του ο Αλέξης Τσίπρας και στην εναρκτήρια ομιλία και στο κλείσιμο των εργασιών, τόνισε την ανάγκη να απαλλαγεί η χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, περιέγραψε τις προτεραιότητες που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση. Εργασιακά, ακρίβεια, συσσώρευση χρέους νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας, κοινωνική ασφάλιση, νέα γενιά, και επιπλέον την ανάγκη αλλαγής παραγωγικού μοντέλου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών έγιναν συζητήσεις, διάλογος, ανταλλαγή απόψεων, υπήρξαν συμφωνίες αλλά και διαφωνίες. Το κόμμα μας είναι πάντα υπέρ του διαλόγου και της διαφορετικής άποψης. Μέσα από τον διάλογο, την πολιτική και ιδεολογική ζύμωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανανεώνεται, γίνεται καλύτερος, βγαίνει πιο ισχυρός και ενωμένος. Η πολιτική απόφαση του συνεδρίου ψηφίστηκε ομόφωνα.

Η ολοκλήρωση του συνεδρίου και οι εσωκομματικές εκλογές, έδωσαν ξεκάθαρη εντολή για αλλαγή πολιτικής σελίδας και προοδευτικής διακυβέρνησης. Θα προχωρήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά στη διεύρυνση του κόμματος, και στα απαραίτητα βήματα για την ανανέωση και τον εμπλουτισμό της σύγχρονης Αριστεράς.

Καλούμε κάθε προοδευτική δημοκρατική πολιτική κίνηση και κάθε προοδευτικό άνθρωπο να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια.

Επίσης καλούμε τους αριστερούς προοδευτικούς πολίτες να εγγραφούν μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να ψηφίσουν στις 15 Μάϊου για εκλογή Προέδρου του κόμματος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνωρίζει ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, και βλέποντας την θετική απήχηση, την δυναμική, την ουσιαστική δουλειά, και το ενδιαφέρον που προκάλεσε στον ελληνικό λαό το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καταφεύγει σε ανούσια κριτική δίχως νόημα και πολιτική επιχειρηματολογία.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Συνεδρίου μας, συνεχίζουμε την διεύρυνση, προχωράμε μπροστά, συναντιόμαστε με την κοινωνία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα συνδικάτα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα πανεπιστήμια, σε κάθε κοινωνικό χώρο, και με ξεκάθαρη προοδευτική κυβερνητική πρόταση εργαζόμαστε για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ