20.1.2020 12:21

ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Σάμου, Λέσβου: «Η λογική διαχείρισης του μεταναστευτικού από τη ΝΔ είναι απάνθρωπη και επικίνδυνη»

Η απάνθρωπη και επικίνδυνη  κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας είναι  αποτέλεσμα της εγκληματικής ανεπάρκειας, αλλά  και της ιδεοληπτικής εμμονής της ΝΔ να επιλέξει να διαχειριστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα με την λογική της τάξης και ασφάλειας και του ξηλώματος όλων όσων έγιναν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 Η ΝΔ, ως αντιπολίτευση επέλεξε να δυναμιτίσει την κατάσταση επενδύοντας στην δίκαιη ανησυχία των κατοίκων, λέγοντας ψέματα , τάζοντας τα πάντα στοχοποιώντας συγχρόνως τον ΣΥΡΙΖΑ .

Ως ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της ΝΔ. Η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού επί ΣΥΡΙΖΑ, γίνονταν με βάση τους νόμους και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, αντίθετα, η διαχείριση επί ΝΔ, γίνεται  με βάση την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Η εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ, για δημιουργία τεράστιων κλειστών κέντρων –φυλακών στα νησιά μας με την γενικευμένη κράτηση ακόμα και ευάλωτων ομάδων έρχεται σε ευθεία παραβίαση της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομιμότητας που θα οδηγήσει  σε εκρηκτικές καταστάσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

 Συγχρόνως όμως η απαξίωση της καθολικής άρνησης των τοπικών κοινωνιών καταντά προκλητική και είναι απτό δείγμα της αντίληψης και  του σεβασμού των τοπικών κοινωνιών από την ΝΔ.

Ως ΣΥΡΙΖΑ ,πιστεύουμε απόλυτα ότι για την ορθή διαχείριση του ζητήματος χρειάζονται:

  • Να αποσυμφορηθούν άμεσα  τα νησιά με μαζικές μεταφορές προς την ενδοχώρα των εγκλωβισμένων  προσφύγων και μεταναστών που έχουν διασφαλίσει άρση γεωγραφικού περιορισμού.
  • Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
  • Καμιά νέα υπερμεγέθη περίκλειστη φυλακή που «εξαφανίζει το πρόβλημα».
  • Η θεσμοθέτηση Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που θα αποφορτίσει τις χώρες πρώτης υποδοχής.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο απόλυτος σεβασμός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Συνθήκης της Γενεύης στις συνοριακές διαδικασίες, μακριά από πολιτικές αποτροπής και επαναπροώθησης στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα.
  • Να σταματήσει ο απαράδεκτος περιορισμός της πρόσβασης αιτούντων άσυλο στην υγεία, την εκπαίδευση και την εργασία.
  • Ενίσχυση  με  προσωπικό όλων των Υπηρεσιών-Δομών που εμπλέκονται στην διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού.

Ειδικότερα των δομών υγείας των νησιών καθώς και της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ