27.8.2021 19:16

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για την παρουσία της Επιτροπής Αιρετών στο Κοινοβούλιο

Έγιναν "μύλος" Καμίνης, Μηταράκης, Κάρμαντζης και Χαλκούσοι για την πρόταση παρουσίας της συντονιστικής επιτροπής αιρετών και κατοίκων στην εθνική αντιπροσωπεία

Σε σύγκρουση κορυφής με τοπικές διαστάσεις μετατράπηκε η πολιτική απόφαση του συμπατριώτη μας Βουλευτή και πρώην Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, να δώσει βήμα λόγου στο κοινοβούλιο στην Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, προκειμένου να διατυπωθούν τα επιχειρήματα τόσο κατά της δημιουργίας δομής στο Θόλος, όσο και κατά της δημιουργίας δομής μεταναστών γενικότερα στη Χίο.

«Όχι» Μηταράκη σε… εξωθεσμικούς παράγοντες

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, που επεσήμανε ότι δεν μπορεί να καλούνται στην Βουλή εξωθεσμικοί παράγοντες.

«Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος κ. Καμίνης, εξυπηρετώντας την προσωπική εκλογική του στρατηγική, προσκαλεί στη Βουλή, για εξέταση του μεταναστευτικού προβλήματος ενώπιον αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, μια από τις γνωστές..."Επιτροπές Αγώνα" ως τον μόνο εκπρόσωπο του νησιού.

Απαξιώνοντας τους φορείς του νησιού μας Δήμο, Περιφέρεια, Επιμελητήριο, Δικηγορικό Σύλλογο, Ιατρικό Σύλλογο, Εμπορικό και Φορέα Τουρισμού, αλλά και τις τοπικές κοινότητες που σήκωσαν το βάρος της κρίσης (Χαλκειός)», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης.

«Μήπως φοβάται ο Νότης Μηταράκης;»

Για θεσμικό ατόπημα με στόχο να αποκλειστεί η φωνή στην Εθνική Αντιπροσωπεία όσων διαφωνούν με τον σχεδιασμό Μηταράκη, έκανε λόγο ο συμπατριώτης μας Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Καμίνης, χαρακτηρίζοντας ως φίλο του Υπουργού τον Σταμάτη Κάρμαντζη.

«Θεώρησα αυτονόητο πως σε ένα νομοσχέδιο που αφορά τη ζωή των κατοίκων των νησιών μας αλλά και του Έβρου, οφείλει η εθνική αντιπροσωπεία να ακούσει αυτή, τη συχνά ξεχασμένη, φωνή της πραγματικής κοινωνίας. Η σπουδή του κ. Μηταράκη να αποκλείσει αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους από την κοινοβουλευτική διαβούλευση μας εξέπληξε με την κυνικότητά της. Υποδηλώνει τον φόβο του μπροστά σε αυτά που γνωρίζει ότι θα του καταλογίσουν όσοι ξέρουν από πρώτο χέρι την κατάσταση και δεν μένουν στα παραπλανητικά στατιστικά που επιμελώς δημοσιεύει το Υπουργείο και επαναλαμβάνει ο Υπουργός σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του», ανέφερε ο κ. Καμίνης.

«Ντροπή στον Γιώργο Καμίνη»

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης στην οποία ανέφερε:

«Ο συμπατριώτης μας κ. Γιώργος Καμίνης είπε σήμερα το πρωί στη Βουλή ότι δεν θέλει να πάω στη Βουλή να εκπροσωπήσω τη Χίο σε ένα κρίσιμο, υπό συζήτηση νομοσχέδιο, αποκαλώντας με "φίλο του Μηταράκη". Χαρά μου, αλλά ντροπή που χρησιμοποίησε ένα τέτοιο επιχείρημα ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων για να με φιμώσει. Ως εκλεγμένος δήμαρχος που τιμώ την ψήφο των δημοτών και την υπερασπίζομαι του απαντώ ότι η στάση του είναι απογοητευτική και βαθιά προσβλητική. Τόσο έναντι του θεσμού που τίμησε επί δύο τετραετίες στο Δήμο Αθηναίων, όσο και έναντι χιλιάδων Χιωτών».

Κι από κοντά οι… Χαλκούσοι

Η απόφαση του Γιώργου Καμίνη να προσκαλέσει τη συντονιστική επιτροπή Αιρετών και κατοίκων προκάλεσε και την αντίδραση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας του Χαλκειούς, που σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για υποβάθμιση των θεσμών του νησιού.

«Κύριε Καμίνη , με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε την πρόσκληση σας προς την <<Συντονιστική Αιρετών και κατοίκων>>να συμμετέχουν στη συζήτηση για το νέο μεταναστευτικό νομοσχέδιο, παρακάμπτοντας πλήρως τις κοινότητες της Δημοτικής ενότητας Καμποχώρων.

Η απόλυτη απαξίωση προς τον θεσμικό μας ρόλο.
Η απόλυτη απαξίωση προς τους αγώνες μας , τους αγώνες των συγχωριανών μας , μιας ολόκληρης δημοτικής ενότητας η οποία τόσα χρόνια σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού στο νησί της Χίου..

Δεν σας κρύβουμε ότι μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η πρόσκλησή σας δεν αναφέρετε σε κάποιον εκπρόσωπο των φορέων του νησιού μας, ούτε σε εκλεγμένους-θεσμικούς, αντ' αυτού προτιμήσατε να προσκαλέσετε μια ανεπίσημη επιτροπή η οποία, παρά τον τίτλο της δεν εκπροσωπεί το λαό της Χίου και πόσο μάλλον τις θιγόμενες περιοχές .

Η Χίος έχει εκλέξει τα θεσμικά όργανα που θα την εκπροσωπούν , είτε στη Βουλή, είτε οπουδήποτε αλλού χρειαστεί».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ