31.8.2021 21:29

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Θέλουν να φτιάξουν πόλη μεταναστών των 60 εκατομμυρίων. ΔΕΝ Θα τους το επιτρέψουμε!

Θέλουν να φτιάξουν πόλη μεταναστών των 60 εκατομμυρίων. ΔΕΝ Θα τους το επιτρέψουμε!

Κάποτε τα ψέματα τελειώνουν, στερεύουν και η πραγματικότητα έρχεται να ξεσκεπάσει τους κατά καιρούς θεατρινισμούς .

Ποια είναι άραγε η αναγκαιότητα μίας Υπερδομής μεταναστών στο νησί της Χίου, όταν παράλληλα το δίδυμο Μηταράκη - Κάρμαντζη θριαμβολογεί για την πετυχημένη μεταναστευτική διαχείριση;

"Αναγκαία η νέα δομή και ας είναι και άδεια" βροντοφώναζε ο Δήμαρχος Χίου Κάρμαντζης! 17-9-2020 "Πολίτης".

Λέτε η ΕΕ να "σκορπά" 300 εκατομμύρια για άδειες Υπερδομές;  

Για ποιο λόγο άραγε να χρηματοδοτεί την δημιουργία τεράστιων κέντρων συγκράτησης-φιλτραρίσματος των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα ενώ ταυτόχρονα αρνείται να χρηματοδοτήσει με 15,8 εκατ € , την ελληνική ακτοφυλακή για την φύλαξη των "Ευρωπαϊκών" συνόρων;

"Όχι" της ΕΕ σε χρήματα για την ελληνική ακτοφυλακή

Προχθές 72 μετανάστες που αποβιβάστηκαν στα Κύθηρα (κοντά στην Πελοπόννησο) μεταφέρθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στο ΚΥΤ της Λέρου στα Δωδεκάνησα!

Στο ΚΥΤ Λέρου 72 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν στα Κύθηρα - Έντονη αντίδραση του δημάρχου

Αποδεικνύεται έτσι ο γενικότερος σχεδιασμός του νέου Σύμφωνου Μετανάστευσης:

Όλες οι διαδικασίες ασύλου (που οδηγούν σε μακροχρόνιο εγκλωβισμό) πρέπει να γίνονται στα νησιά ή τον Έβρο, ασχέτως αν αυτά γκριζάρονται επικίνδυνα. (δεν θα θεωρούνται ελληνικό ή ευρωπαϊκό έδαφος με βάση το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ταυτόχρονα διεκδικούνται φανερά, χωρίς προσχήματα, από την Τουρκία).

Και όταν γεμίσουν ασφυκτικά τα νησιά, προβλέπεται να γεμίσει και η υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί η πρώτη χώρα υποδοχής έχει από μόνη της την ευθύνη ΚΑΙ για την παροχή ασύλου ΚΑΙ για τη φιλοξενία ΚΑΙ για την αποδοχή όσων τύχει να περάσουν με άσυλο ή χωρίς σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ΚΑΙ για τις επιστροφές-απελάσεις! 

Η τεράστια χρηματοδότηση της ΕΕ προς την Ελλάδα αποσκοπεί στο να περιορίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα εντός της χώρας μας.

Τα ζεστά εκατομμύρια για την κατασκευή των δομών όπως και άλλα, πολύ περισσότερα κονδύλια που αφορούν το μεταναστευτικό είναι ο πολιτικό όραμα του κ. Μηταράκη για τον τόπο. Το ίδιο όραμα ασπάζεται και ο πολιτικός του συνέταιρος που χαίρεται για τα "αντίδωρα" του υπουργείου προς τον Δήμο Χίου με πρόσχημα την μεταναστευτική επιβάρυνση.

Στόχος του δίδυμου Μηταράκη – Κάρμαντζη;

"Δομή να είναι και όπου να "ναι"!

Από τη μία θριαμβολογούν για τον περιορισμό της ΒΙΑΛ, η οποία και θα είχε κλείσει από το Πάσχα του 2021, αλλά ξεχνούν εσκεμμενα να πουν ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης για το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και την απόδοσή της στο Δήμο!

Άραγε ξεχνάει ο "εκφραστής της υπευθυνότητας" αλλά και "έκπληκτος για την επιλογή του Θόλους "κ. Κάρμαντζης, ότι ήδη από τις 20-2-2020 μέσω του Αντιδημάρχου κ. Ξενάκη έχει προαναγγελθεί και προταθεί η συγκεκριμένη περιοχή;

Γιάννης Ξενάκης: Υπάρχει και η Κιβωτός, υπάρχει και το Θόλος για το ΠΡΟΚΕΚΑ

Με τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν να είναι ραγδαίες και την αναβαθμισμένη Τουρκία να καιροφυλακτεί, ο Βουλευτής Χίου και Υπουργός Μετανάστευσης μαζί με τον Δήμαρχο Χίου, ζητάνε επιτακτικά και χωρίς λογική την κατασκευή της Υπερδομής των 60 εκατομμυρίων ευρώ, βάζοντας επίσημα την ταμπέλα " ανοίξαμε και σας περιμένουμε" ως νησί χοτσποτ!!

ΔΕΝ θα τους το επιτρέψουμε.

Παγχιακη Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ