5.11.2020 17:20

Π. Μπουγδάνος: «Αμεσότερη αποσυμφόρηση χωρίς νέα δομή»

Θετικό ήταν το κλίμα στην  τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι 11 Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τον Υπουργό Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος δήλωσε πως το Υπουργείο φροντίζει για την ενίσχυση του Κ.Υ.Τ.: «θα ενισχυθεί με ένα μόνιμο ασθενοφόρο και  μιας υγειονομικής μονάδας. Η προσφορά αυτή θα γίνει αν δεν κάνω λάθος από την Αυστρία.»

Ανάμεσα στα αιτήματα τους ήταν «να πραγματοποιήσουν Covid test όλοι οι διαμένοντες στην δομή και το προσωπικό που υποστηρίζει τη λειτουργία της. Το Υπουργείο μας γνωστοποίησε ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά τεστ σε 1.200 άτομα. Εμείς θέλουμε το σύνολο της δομής να παρακολουθείτε έτσι ώστε να προλάβουμε την εξέλιξη της Πανδημίας»

Θετικός παράλληλα δήλωσε τόσο με τη στάση της κυβέρνησης όσο και του ίδιου του Υπουργού Νότη Μηταράκη: «Εγώ χαιρετίζω την δήλωση του Υπουργού που δηλώνει ότι η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να μην μείνει κανείς μετανάστης μόνιμα στα νησιά μας. Σε συνδυασμό με τη δήλωση που έκανε ότι μέχρι το Πάσχα δεν θα βρίσκεται κανείς. Η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να παραμείνουν μόνιμα στα νησιά μας και μέχρι το Πάσχα θα έχει μετκινηθεί. Η δημιουργία μιας νέας δομής δεν είναι μέσα στους στόχους που θα πρέπει να έχει η Κυβέρνηση. Μόνο μια μικρή δομή των 400-500 ατόμων για καταγραφή και ταυτοποίηση θα πρέπει να υπάρχει. Η Κυβερνητική βούληση είναι η μη δημιουργία μιας μόνιμης δομής. Για πρώτη φορά ακούσαμε την Κυβερνητική Βούληση».

Τέλος εξέφρασε την ανησυχία του καθώς: «Η αποσυμφόρηση γίνεται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς. Εμείς ζητάμε άμεση αποσυμφόρηση με γρήγορους ρυθμούς.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ