13.5.2022 10:52

Ομέρ Τσελίκ: «Δεν αφορά τους Έλληνες αν στα διαβατήριά μας θα υπάρχει η Αγία Σοφία»

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ενδιαφέρει τους Έλληνες το τι απεικονίζεται στο διαβατήριό μας. Aυτή η νοοτροπία πραγματικά είναι περίεργη. Έχει γίνει κάτι πολύ όμορφο και σωστό. Και συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν σε αυτό. Δεν αφορά τους Έλληνες και δεν έχουν λόγο να αντιδρούν. Είχαν κάνει το ίδιο όταν είχαμε ανοίξει την Αγία Σοφία ως τζαμί. Αυτό δεν αφορά την Ελλάδα, η Αγία Σοφία βρίσκεται στην περιοχή της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στα ελληνικά ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν την είδηση.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι από τον ερχόμενο Αύγουστο θα κυκλοφορήσουν τα νέα διαβατήρια για τους Τούρκους πολίτες. Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι «οι σελίδες του νέου μας διαβατηρίου θα ξεκινούν με το παλάτι του Τοπ Καπί και θα τελειώνουν με το πρώτο Κοινοβούλιο, ενώ στη μεσαία του σελίδα θα απεικονίζεται το μεγάλο τζαμί της Αγίας Σοφίας».

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης πως «άλλα είναι τα σύνορα της χώρας μας και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Από τη Σιβηρία, στην Αφρική, πέραν του Ατλαντικού στην Αμερική μέχρι και τα Βαλκάνια. Τα σημερινά μας σύνορα είναι αυτά, όμως δεν κόψαμε τους δεσμούς μας με τους ανθρώπους που ζήσαμε για αιώνες».

Πηγή: Καθημερινή

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ