22.3.2018 18:35

Ο Βίτσας και η υπέργηρη Χαλκούσαινα

Για προσέχτε τη καλά κ. Βίτσα…  Σας μοιάζει τώρα στα 90 της να πήραν τα μυαλά της … ρατσιστικό αέρα, όπως με χαρακτηριστική ευκολία θα την κατηγορήσουν ορισμένοι;

Αντί να κοιτάξει τη ζωούλα της, φυλάει … καρτέρι και μάλιστα νυχτερινό στα λεγόμενα «πασαλάκια» της ΒΙΑΛ, στο φυλάκιο που έχουν στήσει οι κάτοικοι του Χαλκειούς έξω από τη δομή κράτησης των προσφύγων και μεταναστών.

Η Χίος πήρε μια βαθιά ανάσα στο άκουσμα της αποπομπής από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του προκατόχου σας. Είχε εκπέσει πια κάθε ίχνος αξιοπιστίας εκ μέρους του. Αύριο Παρασκευή, κ. υπουργέ, σας αναμένουμε στο νησί που έχει δώσει το μεγαλύτερο αγώνα προάσπισης της φυσιογνωμίας του από τη λαίλαπα της ιστορικής μετακίνησης πληθυσμών.

Μια πρώτη κίνηση θέλουμε από σας. Καθησυχάστε τους Χαλκούσους – και την υπέργηρη γιαγιάκα μαζί- ότι δεν χρειάζεται να φυλούν βάρδιες στα «πασαλάκια». Εχθρός τους δεν είναι η κυβέρνηση και η μεταναστευτική της πολιτική. Διαβεβαιώστε τους ότι τίποτα δεν θα συμβεί εν αγνοία τους, η κυβέρνηση δεν θα ενεργεί … σαν τον κλέφτη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Έτσι χτίζεται η αξιοπιστία, αγαπητέ κ. Βίτσα. Πείσετε τους Χαλκούσους ότι η τακτική του «κλέφτες κι αστυνόμοι» είναι πια παρελθόν, οι αποφάσεις για το προσφυγικό θα πάψουν να λαμβάνονται μονομερώς, ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Πιστέψτε τότε ότι η στροφή της Χίου θα είναι θεαματική. Θα διαπιστώσετε ότι έχετε μια κοινωνία διψασμένη για ειλικρινή προβληματισμό για τη διάσταση του προβλήματος. Δοκιμάστε και μια διαφορετική συνταγή, κερδισμένος θα βγείτε…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ