17.5.2020 12:19

Μόνη λύση να κλείσει επιτέλους η ντροπή της ΒΙ.ΑΛ.

Την ώρα που οι Χαλκούσοι υψώνουν φωνή αγανάκτησης, οι εικόνες από το εσωτερικό του hotspot καθιστούν μονόδρομο το κλείσιμο μίας σύγχρονης κόλασης

Τη στιγμή που οι κάτοικοι στο Χαλκειός υψώνουν φωνή αγανάκτησης για την άμεση αποσυμφόρηση του Κ.Υ.Τ. και στη συνέχεια για το κλείσιμό του, οι εικόνες από το εσωτερικό της ΒΙ.ΑΛ., όχι απλά σοκάρουν αλλά καθιστούν επιτακτική πλέον την ανάγκη έναρξης της συζήτησης με σαφές χρονοδιάγραμμα του κλεισίματος του hotspot.

Σκουπίδια παντού, άθλιες τουαλέτες, χιλιάδες πλαστικά απορρίμματα σε κάθε γωνιά, εστίες μόλυνσης δίπλα στις σκηνές των μεταναστών και προσφύγων συνθέτουν τη σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Χαλκειός με θύματα τόσο τους διαμένοντες όσο και τους κατοίκους του χωριού που καθημερινά βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους.

Μηδενική υγιεινή

Η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί και στους υποτιθέμενους χώρους υγιεινής του hotspot σε μία περίοδο μάλιστα που λόγω κορωνοϊού, τα μέτρα ατομικής υγιεινής θα πρέπει να είναι αυξημένα.

Η αθλιότητα των συγκεκριμένων χώρων είναι αδύνατο να περιγραφεί με λόγια, εγείροντας σοβαρά ερωτηματικά για το πώς τη στιγμή που η κυβέρνηση αυστηροποιεί στον ύψιστο βαθμό τα μέτρα ασφαλείας για τους πολίτες της, επιτρέπει τη συγκεκριμένη κατάσταση εντός των χώρων διαμονής και φιλοξενίας.

Οι εικόνες δημοσιεύθηκαν στο προφίλ των αλληλέγγυων της Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ