26.2.2021 13:16

Μηταράκης: Η αποτύπωση της αποσυμφόρησης της ΒΙ.ΑΛ. σε μία εικόνα

3.342 άτομα μεταφέρθηκαν σε κέντρα της ενδοχώρας τους τελευταίους 10 μήνες

Αεροφωτογραφίες από τον χώρο της ΒΙ.ΑΛ. πριν και μετά τη μεταφορά μεταναστευτικού πληθυσμού σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στο ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει ότι μέσα σε 10 μήνες αναχώρησαν 3.342 αιτούντες άσυλο κάτι που σύμφωνα με τον Υπουργό απαντά «στην παραπληροφόρηση του κόσμου και στον λαϊκισμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Μέσα σε λιγότερο από  ένα χρόνο, οι αιτούντες άσυλο που διαμένουν στο ΚΥΤ Χίου μειώθηκαν κατά 66%.

Παρά τις τεράστιες πιέσεις που δεχτήκαμε το 2019 από τις μεταναστευτικές ροές, η εικόνα του ΚΥΤ Χίου άλλαξε ριζικάτόσο γιατί οι ροές αυτές κατάφεραν να ελεγχθούν όσο και γιατί συνοδεύτηκαν και από την μείωση διαμενόντων.

Ειδικά για το διάστημα από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 η εικόνα της αποσυμφόρησης του νησιού μας είναι ξεκάθαρη. Τον Απρίλιο του 2020 οι διαμένοντες ανέρχονταν σε 5.036, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 σε 2.377 άτομα, ένα ποσοστό μείωσης 53%. Ενώ αυτή τη στιγμή, κατά το τέλος Φεβρουαρίου, οι διαμένοντες είναι 1.694 άτομα με ένα ποσοστό μείωσης 29% σε ένα μόνο μήνα.

Στόχος του Βουλευτή Χίου και Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη ήταν και παραμένει η αποσυμφόρηση των νησιών και η επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης αποφάσεων ασύλου.

Προχωρώντας με πράξεις και όχι με λόγια όπως αποδεικνύεται μέσα σε 10 μήνες έφυγαν περίπου  3342 αιτούντες ασύλου απαντώντας στη παραπληροφόρηση του κόσμου και στον λαϊκισμό.

Ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης δηλώνει πάντα κοντά στο Χιώτη, πάντα κοντά στις περιοχές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και στέκεται απέναντι στην ανυπόστατη πολιτική και την αδράνεια αυτών που την ασκούν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ