7.1.2022 18:31

«Με στηρίζει το 46% της Χίου, η Δημοτική Αρχή και η εκλεγμένη ΝΟΔΕ» (BINTEO)

Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός, η δομή θα γίνει στο Θόλος, υποστήριξε ο Νότης Μηταράκης

Την πεποίθησή του ότι η πλειοψηφία της Χίου αλλά και η βάση της Ν.Δ. στηρίζει το εγχείρημα της Κυβέρνησης για δημιουργία δομής στην περιοχή του Θόλους, κατέθεσε μέσα από συνέντευξή του σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα, ότι παρά τις αντιδράσεις, η δομή στο Θόλος είναι σε τροχιά υλοποίησης, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης, χαρακτήρισε ως υποκινούμενες από τις αντιπολιτεύσεις τις αντιδράσεις των Χιωτών, επισημαίνοντας ότι στη δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να κλείνει λιμάνια ή να προχωρά σε κατάληψη δημοσίων χώρων. Επεσήμανε δε ότι, το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες είναι αποκλειστικά θέμα της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που έχει αναλάβει την κατασκευή της δομής.

Ερωτώμενος για το πώς εκλαμβάνει ο ίδιος, τη μεγάλη κινητοποίηση των Χιωτών, επεσήμανε ότι, όσοι αντέδρασαν δεν αποτελούν την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, απεναντίας, σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβερνητική πολιτική υποστηρίζεται από το 46% των ψηφοφόρων που ψήφισαν Ν.Δ. στο νησί, από τη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, στην οποία απέδωσε και τα εύσημα για τη στάση της αλλά και από την ΝΟΔΕ Χίου, για την οποία υπογράμμισε τον χαρακτηρισμό «εκλεγμένη».

«Μιλούν οι αριθμοί»

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα του, ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι στη Χίο το 2021 είχαμε μόλις 484 αφίξεις, όταν τα προηγούμενα χρόνια αυτές οι αφίξεις ήταν τα καλά νούμερα κατά τη διάρκεια ενός μήνα.

Είπε δε ότι, το μεταναστευτικό, δεν υπάρχει καν στην ατζέντα των συζητήσεων των Χιωτών, αφού αποτελεί το παρελθόν και όχι το μέλλον της Χίου.

«Μπράβο σε Αστυνομία και Λιμενικό»

Ο Υπ. Μετανάστευσης, απέδωσε τα εύσημα τόσο στην Αστυνομία όσο και στο Λιμενικό, λέγοντας ότι επέδειξαν αυτοσυγκράτηση «παρά τις λεκτικές απειλές που δέχθηκαν» και προσέθεσε ότι «με αυτοδικία δεν μπορεί να λυθεί το μεταναστευτικό».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ