14.11.2022 11:08

«Μάρτυρας απαξίωσης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης η διαμαρτυρία των σπουδαστών της ΑΕΝ Οινουσσών»

Δήλωση του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη

Η διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν οι σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών κατά τους εορτασμούς της επετείου Απελευθέρωσης της Χίου την περασμένη Παρασκευή επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την τραγική κατάσταση που έχει οδηγήσει η κυβέρνηση τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και διέψευσε τα αφηγήματα των κ. Μηταράκη και Πλακιωτάκη.

Είχαμε έγκαιρά προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η εφαρμογή της διάταξης Μηταράκη για περικοπή κατά 30% των συντάξεων των συνταξιούχων ναυτοδιδασκάλων θα τινάξει στον αέρα τη λειτουργία των ΑΕΝ και των ΚΕΣΕΝ. Σήμερα το μισό περίπου από το διδακτικό έργο δεν πραγματοποιείται.

Παράλληλα, το επίδομα σίτισης που προβλέπεται για τους σπουδαστές από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και είχε θεσμοθετηθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχει να καταβληθεί από το 2020.

Η απαξίωση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης είναι πλέον προφανής επιλογή της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που με κάθε τρόπο ενισχύει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της ναυτικής εκπαίδευσης.

Τα ζητήματα αυτά, όπως δεσμευτήκαμε στους σπουδαστές, θα τα φέρουμε άμεσα στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας από τον Υπουργό απαντήσεις καθώς και την άμεση αντιμετώπισή τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ