11.11.2022 16:01

Χειροκροτήματα αλλά η ΑΕΝ Οινουσσών παραμένει χωρίς καθηγητές – Βίντεο

Μπορεί να απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα κατά την παρέλασή τους, όμως πίσω από την υπερηφάνεια και το καμάρι, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της ΑΕΝ Οινουσσών, έκρυβαν την αγωνία τους για την έλλειψη καθηγητών με ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Αυτή ακριβώς την αγωνία εξέφρασαν με δηλώσεις τους στα τοπικά Μ.Μ.Ε. λίγο μετά την παρέλαση, υψώνοντας πανό διαμαρτυρίας μέσα στην πλατεία Βουνακίου, ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή την κάλυψη της ΑΕΝ Οινουσσών με καθηγητές.

Όπως ανέφεραν οι σπουδαστές, εκτός των άλλων σημαντικών προβλημάτων, το Υπουργείο Ναυτιλίας άφησε την σχολή χωρίς πλοιάρχους καθηγητές με αποτέλεσμα, να διδάσκονται εβδομαδιαίως μόλις 14 ώρες ενώ οι προβλεπόμενες είναι 30, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν μπορέσουν να διδαχθούν την απαιτούμενη ύλη τότε δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι.

Τη συμπαράστασή τους στους σπουδαστές, εξέφρασαν τόσο ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ όσο και ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης ενώ τα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών στηρίζει και ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, που θα αποστείλει άμεσα επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ