20.1.2022 14:01

Μανώλης Στάθης: "Γι' αυτό παραιτήθηκα από Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας" (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιστολή του, την ημέρα του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου ο Πρόεδρος της Παράταξης «Δίκτυο Πολιτών», Μ. Στάθης,  γνωστοποίησε την παραίτηση του, από τη θέση του Προέδρου της Δημοτική Επιτροπής Παιδείας.

Η παραίτηση του, όπως δήλωσε στην κάμερα του "π" είχε συμβολικό χαρακτήρα και στόχος του ίδιου είναι να πάψει να είναι μέρος της καθοδικής πορείας που έχει η Δημόσια Εκπαίδευση.

Επίσης, ανέφερε, ότι καμία από τις αποφάσεις για την ασφάλεια των σχολείων δεν εφαρμόστηκαν από τη Δημοτική Αρχή.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης:

«Αποδέχτηκα την πρόταση του δημάρχου να προεδρεύσω της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  λόγω  της ιδιότητας μου σαν  εκπαιδευτικός,  γνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο όργανο έχει γνωμοδοτικό έως διακοσμητικό  και όχι αποφασιστικό ρόλο.

Η προσδοκία από την συμμετοχή μου ήταν να συμβάλλω στον εκσυγχρονισμό των σχολείων βελτιώνοντας την υλικοτεχνική τους υποδομή  παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς τις προϋποθέσεις για εφαρμογή μεθόδων διδασκαλίας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες.

Αυτό κύρια αποτέλεσε και το ζητούμενο του θεματικού Δημοτικού Συμβουλίου για την Παιδεία οι αποφάσεις του οποίου ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Σήμερα η Δημόσια δωρεάν Παιδεία έχει μπει  σε μία ανεπίστρεπτη καθοδική πορεία με μειώσεις των δαπανών, περικοπές των χρηματοδοτήσεων και με υπερβολικά χρονοβόρες διαδικασίες κάλυψης των αναγκών των σχολικών μονάδων. Το θετικό είναι ότι οι μαθητές και σημαντική μερίδα των γονέων έστω και καθυστερημένα το αντιλήφθηκε .

Οι προσδοκίες διαψεύστηκαν και η αγωνία για το μέλλον γιγαντώθηκε. Η παραμονή μου έστω για ελάχιστο  χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας μου , θα με καταστήσει συνένοχο στη καθοδική αυτή πορεία.

Η Δημοτική Αρχή διαθέτει πληθώρα ειδικών καθώς και οραματιστές σε θέματα Παιδείας που είναι ικανοί να πρόθυμοι να συμβάλλουν με σθένος στη διαμόρφωση τους μέλλοντος της εκπαίδευση έτσι όπως αυτό σχεδιάζεται από την κυβερνητική πολιτική και εξυπηρετείται από την Δημοτική Αρχή.

Επιλέγω σήμερα, που γιγαντώνεται η αντίδραση των μαθητών για το μέλλον που εσείς τους επιφυλάσσετε, να καταθέσω την παραίτηση μου.

Ευχαριστώ όλους που μοιραστήκαμε αυτό το διάστημα τις ανησυχίες και τις ανεκπλήρωτες προσδοκίες

καθώς και   τους υπαλλήλους του τμήματος των σχολικών επιτροπών  που σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας δίνουν το μέγιστο».

Μεταξύ άλλων σχολίασε την μεγάλη μαθητική πορεία η οποία όπως ανέφερε είναι μια αισιόδοξη εξέλιξη για το μέλλον.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι, όπου Σύλλογοι Καθηγητών δεν λειτούργησαν ως κατασταλτικός μηχανισμός, δεν έγιναν καταλήψεις δίνοντας συγχαρητήρια στο 2ο Λύκειο Χίου όπου χειρίστηκαν την κατάσταση με παιδαγωγικό τρόπο.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ