31.5.2018 15:25

Λαϊκή Συσπείρωση:"Μην τσαλαπατάτε τα τοπικά συμβούλια"

 

Για απαξίωση των αποφάσεων τοπικών συμβουλίων και πιο συγκεκριμένα του τοπικού συμβουλίου Λαγκάδας και του   Προέδρου του  Τ.Σ  Στ. Τσίγκου,  κάνει λόγο με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση, επισημαίνοντας ότι η στοχοποίηση του κ. Τσίγκου γίνεται εξαιτίας της εκλογής του με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

 «Αποτελεί πάγια τακτική της δημοτικής αρχής να υπονομεύει τη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων, αφού πολλές από τις προτάσεις τους μένουν στα χαρτιά.

Το κακό όμως έχει παραγίνει στη Λαγκάδα, όχι τυχαία, μιας και την ευθύνη εκείτην έχει ο εκλεγμένος πρόεδρος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, Στέφανος Τσίγκος. Ο χωρικός αντιδήμαρχος Φαφαλιός Ματθαίος, έχοντας την ευθύνη του χώρου, παρεμβαίνει ωμά υπέρ της προώθησης αιτημάτων συγγενικών του προσώπων προσδοκώντας φαίνεται τα ψηφαλάκια και ανεχόμενος συμπεριφορές απαξίωσης της λειτουργίας του τοπικού συμβουλίου. Τη δημοκρατία την επικαλούνται μόνο όταν τους συμφέρει. Όταν δε συμβαίνει αυτό, λειτουργούν ως τοπάρχες. Η ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου είναι χαρακτηριστική και την κοινοποιούμε τονίζοντας ότι ως ΛΑΣ δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτή την πολιτική της δημοτικής αρχής, να ανεχτούμε την απαξίωση του τοπικού συμβουλίου, γι αυτό και έχουμε προσφύγει στην αποκεντρωμένη διοίκηση τουλάχιστον για το θέμα παράνομων ενεργειών του αντιδημάρχου και φυσικά επιφυλασσόμαστε για τη διεκδίκηση του δίκιου των Λαγκαδούσων με κάθε μέσο που θα αποφασιστεί από τους ίδιους και τα συλλογικά τους όργανα.- Συνημμένα: Η 4/2018 απόφαση του Τ.Σ. Λαγκάδας με θέμα: "Καθορισμός ΛαϊκήςΣυνέλευσης για την απαξίωση του Τοπικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Αρχή», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αρχείο PDF

20180530_Τ f82851979d

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ