18.10.2023 8:19

ΛΑ.Σ.: "Να αναλάβει πρωτοβουλίες ο νέος Δήμαρχος για τη ΔΙΑΝΟΧ"

Δεν έχουν περάσει λίγα 24ωρα , από τη λήξη των τοπικών εκλογών και η δημοτική αρχή με το διοικητή της ΔΙΑΝΟΧ , φαίνεται με βάση δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ότι ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα στο πρόσωπο των εργαζομένων στη  εταιρεία.

Αφού τους ξεζούμισαν όλο αυτό το διάστημα και τους εκμεταλλεύτηκαν ασύστολα, αφού του έστελναν να δουλεύουν σε συνθήκες μαύρης εργασίας στο δήμο, αφού τους τσαλαπάτησαν την αξιοπρέπεια και τους έβαλαν σε ρόλο "μπράβου" να απαγορεύουν την είσοδο σε εκλεγμένους συμβούλους στο δήμο και στην περιφέρεια, τώρα φαίνεται να τους πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες από την εταιρεία, γιατί δεν τους ψήφισαν.

Θα περίμενε κανείς , ότι μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, η δημοτική αρχή θα διατηρούσε την ψυχραιμία της και θα αποχωρούσε με τους διάφορους αυλικούς της, όπως ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ, χωρίς να αφήσει «καμένη γη» και τηρώντας έστω τα προσχήματα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πάμπολλες  φορές ως Λαϊκή Συσπείρωση στο παρελθόν είχαμε στηλιτεύσει τον αυταρχισμό, την αδιαφάνεια και την απαξίωση που επεδείκνυε η διοίκηση της ΔΙΑΝΟΧ προς το δημοτικό συμβούλιο, την αυξανόμενη εμπορευματοποίηση των απορριμμάτων,  τα μπόνους των 5000 ευρώ προς τα στελέχη της, αλλά και τον τρόπο προσλήψεων που στο κέντρο τους ήταν η εξαγορά συνειδήσεων που πατούσε στην ανάγκη για ένα κομμάτι ψωμί.

Κάναμε αναφορά στην επιθεώρηση εργασίας μετά τις καταγγελίες για μεταφορά τους στο δήμο, για να τους προστατέψουμε σε περίπτωση ατυχήματος και παραβίαση  των συμβάσεων τους , χωρίς αποτέλεσμα για ευνόητους λόγους λειτουργίας τη δημοτικής αρχής.

Τελικά ποιος πληρώνει αυτή τη στιγμή το μάρμαρο της αντιλαϊκής πολιτικής της δημοτικής αρχής; Ποιος φταίει που αρκετοί  παραμένουν απλήρωτοι; Τι είδους προγραμματική σύμβαση ήταν έτοιμοι να υπογράψουν μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) με εταιρεία της Αλεξανδρούπολης, εκτινάσσοντας τα κόστη που θα τα πληρώσουν οι δημότες μας ;;;

Ποιοι είναι τα εξιλαστήρια θύματα; Αυτοί που κράτησαν και  κρατούν την εταιρεία όρθια, αυτοί που δεν παίρνουν τα μπόνους, αυτοί που τους είχαν σαν λάστιχο μια από δω και μια από κει.

Αρκετά ως εδώ! Να  σταματήσουν εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες κάθε εκδικητική ενέργεια σε βάρος των εργαζομένων.

Να αποχωρήσουν οι ίδιοι από τις έμμισθες θέσεις τους και ας αφήσουν τους εργαζόμενους απερίσπαστους στα καθήκοντά τους όσο και αν τους  εκμεταλλεύτηκαν ή τους εκβίασαν να τους ψηφίσουν και να μπουν στο ψηφοδέλτιό τους.

Να  αναλάβει τις ευθύνες της η επιθεώρηση εργασίας γι αυτά τα πρωτόγνωρα φαινόμενα.

Να πληρωθούν άμεσα τα χρεωστούμενα στους εργαζόμενους.

Να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε καμιά προγραμματική ΣΔΙΤ που θα χρεώνει για τα επόμενα  χρόνια  ολόκληρες  γενιές .

Ο νέος Δήμαρχος αντί να περιμένει την 1η Ιανουαρίου,  να αναλάβει  συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να μπει ένα τέλος  σε αυτή τη διαρκή ομηρεία αφενός και αφετέρου να ακυρώσει κάθε ενέργεια στην κατεύθυνση της προγραμματικής σύμβασης , μέσω ΣΔΙΤ με την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.)    

Αυτή η κατάσταση , αποδεικνύει την ορθότητα των θέσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης που αγωνίζεται για μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, φραγμό  σε όσους επιθυμούν το εμπόριο των εργατικών συνειδήσεων και τις συγκεκριμένες άθλιες συμπεριφορές .

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταλάβουν ότι σε κάθε περίπτωση τους χρησιμοποιούν και είναι αναλώσιμοι, ώστε να επιλέξουν το δρόμο του αγώνα με τα συνδικάτα τους και όχι της υποταγής.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

Tags: ΔΙΑΝΟΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ