7.12.2022 15:34

Κώστας Ζαχαριάδης - Πολιτική και οικονομική κρίση με την υπογραφή Μητσοτάκη - Βίντεο

Για παρατεταμένη κρίση η οποία εντείνει τις αδικίες και τις ανισότητες στην κοινωνία, έκανε λόγο ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα Μ.Μ.Ε. της Χίου με αφορμή την εκστρατεία του κόμματος υπό τον τίτλο: «Δικαιοσύνη παντού».

Ο κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας στους δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι οι συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης, οξύνονται στην Ελλάδα, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται η Νέα Δημοκρατία και που κάνει, όπως είπε, τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς πιο εξαθλιωμένους.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο μεταφορικό ισοδύναμο λέγοντας ότι, «η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη έχει υποβαθμίσει μία σημαντική μεταρρύθμιση που κάναμε εμείς για το μεταφορικό ισοδύναμο, που έδινε μία σημαντική ανάσα στις ακριτικές νησιωτικές περιοχές της παραμεθορίου»  και προσέθεσε ότι στην Ελλάδα τα καύσιμα είναι πιο ακριβά από ότι στο Βερολίνο, στο Παρίσι και στη Μαδρίτη, πολύ δε περισσότερο από την Κύπρο που η αγορά των καυσίμων γίνεται από τα ίδια διυλιστήρια.

«Αυτό συμβαίνει γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να χαμηλώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφονται υπερκέρδη στα ταμεία των εταιριών των πετρελαιοειδών, υπερκέρδη στα ταμεία του κράτους και φτωχοποίηση στην τσέπη του πολίτη», δήλωσε.

Ακριβότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Επιπλέον ο Κώστας Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στην αποτυχημένη, όπως τη χαρακτήρισε πολιτική του καλαθιού του νοικοκυριού.

«Οι ίδιοι οι πολίτες όταν εξέρχονται από το σουπερμάρκετ βλέπουν ότι το εισόδημά τους είναι πολύ πιο αδύναμο σε σχέση με το πως ήταν ένα χρόνο πριν. Πηγαίνουμε σε μία σκληρή και δύσκολη τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, όπου με βάση τα όσα μας είπε το Ινστιτούτο του Καταναλωτή το τραπέζι των Χριστουγέννων θα είναι περίπου 20 με 35% ακριβότερο σε σχέση με το περσινό ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμα και σήμερα καμία μέριμνα για την ενδυνάμωση των εισοδημάτων προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε αυτή την ακρίβεια», δήλωσε.

Τέλος αναφέρθηκε στον πληθωρισμό λέγοντας ότι η επίδρασή του στα χαμηλότερα εισοδήματα είναι από 25 έως 40%, προτείνοντας αύξηση του κατώτατου μισθού, ώστε να καλυφθεί ένα κομμάτι αυτής της μεγάλης πίεσης.

«Κατά την άποψή μας, λοιπόν, στο πεδίο της οικονομίας και της κοινωνίας παρατηρείται μία μεγάλη βύθιση.  Ταυτόχρονα με αυτό, η χώρα δυστυχώς έχει εισέλθει από τον προηγούμενο Αύγουστο σε μία κρίση Δημοκρατίας, συμβαίνουν απίστευτα και πρωτόγνωρα πράγματα για μία δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα. Έχουμε αποδείξεις παρακολουθήσεων και ενδείξεις παρακολουθήσεων για σημαντικά πρόσωπα του δημόσιου βίου», κατέληξε.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ