9.11.2020 14:02

«Καθυστέρηση και έλλειψη σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την Σάμο»

Μεγάλη καθυστέρηση και έλλειψη σχεδιασμού από την κυβέρνηση για τη στήριξη της σεισμόπληκτης Σάμου δηλώνει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

"Δέκα μέρες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας κ. Μητσοτάκη στην πολύπαθη Σάμο και ακόμη καμμιά ουσιαστική βοήθεια δεν έχει φθάσει στο νησί. Η επικοινωνιακή φιέστα του κ. Μητσοτάκη που συνοδεύτηκε από άφθονες γενικόλογες εξαγγελίες και υποσχέσεις αποδείχθηκε μέχρι στιγμής κενή περιεχομένου.

Οι κάτοικοι της Σάμου, οι οποίοι είδαν τις ιδιοκτησίες τους να καταρρέουν και τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται, περιμένουν την ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, η οποία ακόμη δεν έρχεται.

Από την πρώτη στιγμή, κατά την επίσκεψη των βουλευτών – Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. στο νησί, επισημάναμε την ανάγκη μετά την πρώτη λεπτομερή καταγραφή των ζημιών, να ακολουθήσει η εκπόνηση ενός συνολικού σχεδιασμού, αφενός  για την άμεση και μεσοπρόθεσμη ενίσχυση των πολιτών και αφετέρου για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν πληγεί. Υπογραμμίσαμε μάλιστα το γεγονός ότι στον σχεδιασμό αυτό η τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο. Μαζί με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, άμεσα να εκπονηθεί ένα συνεκτικό σχέδιο, του οποίου η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην  άμεση χρηματοδότηση και υλοποίησή του.

Τα άμεσα βοηθήματα στα νοικοκυριά και η ικανοποιητική στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί δεν πρέπει να καθυστερήσουν άλλο. Οι νησιώτες της Σάμου, δοκιμάζονται πολλαπλά και έχουν ανάγκης άμεσης και ουσιαστικής στήριξης από την κυβέρνηση. Τα ζητήματα αυτά θα τα αναδείξουμε σύντομα στη Βουλή, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου."

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ