10.6.2024 1:05

Γιάννης Μαλαφής - "Η αποχή απόδειξη της βαθιάς δυσαρέσκειας του λαού" (Video)

Την ανάγκη για ουσιαστικές πολιτικές αλλαγές σε επίπεδο Ε.Ε. καθώς και στήριξης της μεσαίας τάξης, υπογράμμισε μέσα από την ειδική εκλογική εκπομπή του "Π" ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής. 

Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι η αποχή ήταν η κύρια νικήτρια των εκλογών, επισημαίνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος απέφυγε να ψηφίσει. Ο κύριος Μαλαφής ανέφερε ότι αυτό είναι ένδειξη της γενικής δυσαρέσκειας του λαού απέναντι στις τρέχουσες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της μεσαίας τάξης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η αποχή αυτή υποδεικνύει την απογοήτευση του λαού από την έλλειψη πολιτικών που στοχεύουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της κοινωνίας.

Ο Γιάννης Μαλαφής τόνισε ότι η μεσαία τάξη είναι ο «κορμός της Ελλάδας» και χρειάζεται πολιτικές που να την αφορούν άμεσα. Εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι τρέχουσες πολιτικές παραβλέπουν τις ανάγκες αυτής της κοινωνικής ομάδας, κάτι που οδήγησε σε μειωμένη συμμετοχή στις εκλογές. Υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις που να στηρίζουν την οικονομική ευημερία και την κοινωνική σταθερότητα της μεσαίας τάξης.

Ο δήμαρχος Χίου επεσήμανε την ανάγκη για εθνικές διακομματικές πολιτικές, ειδικά σε θέματα κρίσιμης σημασίας όπως το μεταναστευτικό. Αναγνώρισε ότι, ενώ οι ευρωπαϊκές πολιτικές επηρεάζουν την Ελλάδα, οι εθνικές πολιτικές πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες της χώρας. Πρότεινε τη δημιουργία διακομματικής συναίνεσης σε βασικά ζητήματα για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα των πολιτικών αποφάσεων.

Ο κύριος Μαλαφής εξέφρασε αμφιβολίες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφερόμενος στη χαμηλή συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να εξυγχρονιστεί και να υιοθετήσει πολιτικές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών. Ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αποτελούν ένα μήνυμα για όλα τα πολιτικά κόμματα να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους και να δώσουν προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες των κοινωνιών που εκπροσωπούν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ