7.2.2022 12:26

Γ. Μπουρνούς: Ο κ. Μηταράκης έχει 87,5 εκατομμύρια λόγους να επιμένει για τη Βάστρια. Θα μας βρει απέναντι του

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Μηταράκης οδηγούν για δεύτερη φορά, με την προκλητική τους εμμονή, σε ανάφλεξη της κατάστασης στη Λέσβο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια, τώρα που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, για να συμπεριληφθεί σε αυτό ρητά η υποχρεωτική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, με άλλα λόγια η υποχρεωτική και αναλογική μετεγκατάσταση προσφύγων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης αποδέχτηκε εθελόδουλα για τη χώρα μας τον μόνιμο ρόλο του δεσμοφύλακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικαιώνοντας έτσι τις ακροδεξιές κυβερνήσεις των χωρών του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία κ.α.), που φέρουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στα νησιά μας, αφού σε όλη την περίοδο της προσφυγικής κρίσης έχουν αρνηθεί να δεχτούν έστω κι έναν πρόσφυγα, παραβιάζοντας έτσι τις ευρωπαϊκές συμφωνίες μετεγκατάστασης και αφήνοντας όλο το βάρος στις χώρες εισόδου.

Όλα αυτά δεν γίνονται με το αζημίωτο: Μόνο για το νέο φαραωνικό ΚΥΤ στη Βάστρια, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 87,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όλη την προηγούμενη περίοδο το Υπουργείο Μετανάστευσης λειτουργεί ως βιομηχανία σκανδαλωδών απευθείας αναθέσεων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ