Πολιτική

9/1/20 14:57

τελ. ενημ.: 9/1/20 15:11

ΗΧΗΤΙΚΟ- Δομή με «ταβάνι» τα 4.000 άτομα στο Αίπος

- Έντονες αντιδράσεις Χάρη Μπουρνιά και Νότη Μηταράκη για τη χωρητικότητα του νέου Κ.Υ.Τ. με τον αντιδήμαρχο να ζητά νέα διαβούλευση για το σημείο δημιουργίας του

Την έντονη αντίδραση του αντιδημάρχου Χίου Χάρη Μπουρνιά προκάλεσε η ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία υπερδομής 5.000+ ατόμων στην περιοχή του 15ου χιλιομέτρου της Ε.Ο. Χίου – Βολισσού.

Ο αντιδήμαρχος που εκπροσώπησε τον Δήμο Χίου στη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρά το μπέρδεμα με την ώρα, κατάφερε τελικά να συναντηθεί με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης μεταφέροντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων του νησιού για τα όσα επιχειρούνται σε βάρος της Χίου.

Ο Χάρης Μπουρνιάς, ύψωσε ιδιαίτερα τον τόνο της φωνής του, ερχόμενος σε σύγκρουση με τον Αλκιβιάδη Στεφανή και λέγοντας ότι είναι παραλογισμός να επιχειρείται η δημιουργία «κέντρων – μαμούθ» στα νησιά, ζητώντας επιτακτικά επαναδιαπραγμάτευση για τον αριθμό της χωρητικότητας.

«Έπειτα από έντονη συζήτηση αποφασίστηκε ο συνολικός αριθμός των ατόμων στη νέα δομή, να μην υπερβαίνει τα 4.000 άτομα», ανέφερε ο κ. Μπουρνιάς.

Η διαβούλευση για τη θέση

Θέλοντας να βάλει φρένο στη δημιουργία νέας δομής στο «15» ο αντιδήμαρχος Χίου ζήτησε πίστωση χρόνου προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με τον Δήμο Χίου για την εύρεση άλλου σημείου, που δεν θα δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα σε κατοικημένες περιοχές.

Η προσπάθειά του αυτή, έπεσε όπως όλα δείχνουν στο κενό, με την Κυβέρνηση να απαντά ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι στενά και ως εκ τούτου η απόφαση για το Αίπος είναι τελεσίδικη.

Τη γραμμή του αντιδημάρχου Χίου, ακολούθησε και ο Κυβερνητικός Βουλευτής Νότης Μηταράκης, συνηγορώντας στην μείωση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών που θα μπουν στο νέο κέντρο.

Charalambos Mpournias.mp3
Αρχείο mp3
Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση