20.11.2020 16:21

«Η Ν.Δ. έκανε σημαντικά λάθη στο μεταναστευτικό αλλά τα δεδομένα άλλαξαν…»

Να χαμηλώσουν οι τόνοι και να προταθεί η λογική, η προτροπή του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη

Να πέσουν οι τόνοι και να πρυτανεύσει η λογική, συνέστησε σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, στον απόηχο της τηλεδιάσκεψης των «γαλάζιων» στελεχών για το μεταναστευτικό, στην οποία τοποθέτησε θετικό πρόσημο.

Ο Δήμαρχος Χίου, ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι η Ν.Δ. έκανε σημαντικά λάθη στη διαχείριση του μεταναστευτικού, είτε με την ολιγωρία της στην επανασύσταση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, είτε με την πρόθεσή της να επιβάλει στους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου τον σχεδιασμό της για νέες υπερμεγέθεις δομές διά της βίας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οι σκηνές με τα ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο.

Από την άλλη, όπως είπε, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. τήρησε τις υποσχέσεις της για φύλαξη των συνόρων αλλά και της σταδιακής αποσυμφόρησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος, υπογράμμισε την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ., λέγοντας όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, αν προηγουμένως δεν δημιουργηθεί μία ελεγχόμενη δομή, όπως αυτή παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Ο ίδιος, προέτρεψε τις δημοτικές παρατάξεις να δουν με ρεαλισμό την κατάσταση και να κατέβουν οι τόνοι, λέγοντας ότι πλέον ήρθε η ώρα της αλήθειας για όλους τους εμπλεκόμενους.

Απαντώντας στο βασικό ερώτημα, αυτό δηλαδή της χωροθέτησης, της νέας δομής, ο ίδιος σημείωσε ότι δεν είναι επισπεύδων της κατάστασης, λέγοντας ότι η δική του πρόταση για το «18», είχε γίνει αποδεκτή από όλους πριν από λίγα χρόνια.

«Εγώ είχα κάνει την πρόταση η οποία δυστυχώς δεν προχώρησε, παρότι δεν υπήρχαν αντιδράσεις από κανέναν. Είναι η ώρα να τοποθετηθούν και όσοι βρίσκονται σε θέση ευθύνης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι, το θέμα δεν θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου τουλάχιστον στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ