2.3.2021 14:31

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλους αυτοσχεδιασμούς στη διαχείριση του ζητήματος της πανδημίας»

Κοινή ανακοίνωση του Βουλευτή Χίου ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και της συντονίστριας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου Βάσως Μιχαλοπούλου

Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στο νησί μας και η επικέντρωσή τους σε ομάδες ειδικής ευαλωτότητας,(σχολικές κοινότητες, στρατός, μεγάλα πολυκαταστήματα) προκαλούν εύλογη ανησυχία στους πολίτες.

Η ελλειμματική και με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς πορεία των εμβολιασμών, αλλά και η χαλάρωση και ο εφησυχασμός που καλλιεργήθηκε, δημιουργούν ένα βαρύ κλίμα με δυσοίωνες προβλέψεις για την υγειονομική πορεία του νησιού μας. Φαίνεται ότι η κατάσταση αυτή δεν προκαλεί τα άμεσα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και των εντεταλμένων φορέων, για την αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπισή της. Η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων θα οδηγήσει στην επιβολή, την τελευταία στιγμή,  σκληρών μέτρων με τραγικές συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλους αυτοσχεδιασμούς στη διαχείριση του ζητήματος της πανδημίας. 

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν άμεσα με τη διαρκώς επιδεινούμενη επιδημιολογική κατάσταση του νησιού μας και να λάβουν έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα. Η ουσιαστική στήριξη των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η στελέχωση του Νοσοκομείου με εξειδικευμένο προσωπικό, η οργανωμένη διενέργεια μοριακών τεστ σε ομάδες υψηλής ευαλωτότητας και ο αποτελεσματικός έλεγχος των σημείων εισόδου και εξόδου του νησιού μας είναι μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν. Την ολιγωρία της κυβέρνησης στην έγκαιρη λήψη των παραπάνω μέτρων φοβούμαστε ότι θα πληρώσει πολύ ακριβά ο τόπος μας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ