22.10.2019 11:04

24ωρη αστυνόμευση και ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στο Χαλκειός ζητά το ΚΙΝΑΛ Χίου

Οι θέσεις του τοπικού ΚΙΝΑΛ για το μεταναστευτικό ζήτημα

Το τελευταίο διάστημα έχει με έντονο τρόπο αναζωπυρωθεί το μεταναστευτικό ζήτημα, μια πληγή που τα τελευταία χρόνια αιμορραγεί ακατάσχετα δημιουργώντας πλήθος προβλημάτων στο νησί μας και στα υπόλοιπα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Χωρίς αμφιβολία η κατάσταση τείνει να εκτροχιαστεί χωρίς επιστροφή. Οι θέσεις μας για το ζήτημα διαμορφώνονται ως εξής:

⦁    Στα σύνορα πρέπει να γίνεται μόνο έλεγχος και ταυτοποίηση.
⦁    Χρειάζεται να πραγματοποιηθεί τροποποίηση της συμφωνίας Ευρώπης-Τουρκίας, ειδικότερα των χωρίων που αναφέρονται σε παραπλήσια κείμενα, σχετικά με την άρση του γεωγραφικού περιορισμού.
⦁    Άμεση αποσυμφόρηση σε όλα τα νησιά και στα σύνορα της Ελλάδος από μετανάστες-πρόσφυγες και μετεγκατάστασή τους σε σύγχρονα, αξιόπιστα κέντρα όπου η διαβίωσή τους θα είναι ανθρώπινη. Επιπλέον μέριμνα για τυχόν εθνικές και πολιτισμικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους και σωστός διαχωρισμός ώστε να αποφευχθούν όσο γίνεται περιστατικά βίας και ταραχές μεταξύ τους.
⦁    Έλεγχος όλων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα γύρω από το προσφυγικό και καταγραφή τους.
⦁    Καμία νέα δομή στα νησιά μας. Η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ (προαναχωρητικά κέντρα κράτησης αλλοδαπών) είναι απαραίτητη αλλά όχι στα νησιά.
⦁    Μέριμνα για διακρατικές συμφωνίες, όπου είναι δυνατόν, ώστε να επιστρέψουν, όσοι δε δικαιούνται άσυλο, στις χώρες προέλευσής τους.
⦁    Πίεση προς όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να αναλάβουν όλοι το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνευθύνης  ως προς την επίλυση ζητημάτων, τη στιγμή που όλα σχεδόν τα μέλη της Ένωσης ακολουθούν την τακτική του Πόντιου Πιλάτου αφήνοντας την Ελλάδα να σηκώσει μόνη της την ευθύνη επίλυσης του προβλήματος

Ειδικότερα για τη Χίο:

 Η δημοτική πράταξη της πλειοψηφίας, οφείλει να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις! Mέχρι τότε, είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της καθημερινότητας των ανθρώπων του Χαλκειού. Χρειάζονται μέτρα που η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει ή και θα διεκδικήσει: 
⦁    Εικοσιτετράωρη αστυνόμευση του Χαλκειούς. Ίδρυση αστυνομικού τμήματος με μόνιμη δύναμη.
⦁    Πρόσληψη σεκιούριτι για τη φύλαξη των αγροτεμαχίων πέριξ της ΒΙΑΛ.
⦁    Μόνιμη ομάδα καθαριότητας των οδών αλλά και των χωραφιών πέριξ της ΒΙΑΛ αλλά και για όλους τους κοντινούς δρόμους.
⦁    Διεκδίκηση άμεσων αποζημιώσεων για κάθε φθορά.
⦁    Κανένα νέο κέντρο δεν πρέπει να δημιουργηθεί εντός του νησιού.
⦁    Αποσυμφόρηση των δομών.
⦁    Σίτιση των μεταναστών από ντόπιους επιχειρηματίες.
⦁    Απομάκρυνση των ΜΚΟ από τη διαχείριση των μεταναστών.
⦁    Ενίσχυση με περισσότερο προσωπικό του νοσοκομείου Χίου λόγω του μεταναστευτικού. Μόνιμη ύπαρξη διερμηνέων ώστε να πραγματοποιείται σωστότερα η δουλειά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
⦁    Ενίσχυση του Λιμενικού σώματος.
    Χωρίς αμφιβολία θα παρατηρούσε κανείς ότι το μεταναστευτικό ζήτημα θα συνεχίσει να αποτελεί ένα κομβικής σημασίας πρόβλημα, ιδιαίτερα για τη Χίο και τα άλλα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπως η Σάμος και η Λέσβος. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι ώστε να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση και προπάντων προς την κεντρική εξουσία ότι για λόγους κοινωνικής ευρυθμίας, ανθρωπιστικούς και σαφέστατα εθνικούς, επιβάλλεται άμεσα η υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων διότι δεν είναι δυνατόν ακριτικές περιοχές σαν τις δικές μας να  σηκώνουν στις πλάτες τους ένα τόσο δυσβάσταχτο βάρος και να υφίστανται μια τόσο οδυνηρή ταλαιπωρία. 


 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ