21.3.2021 7:43

Οι άγνωστες πτυχές του Λωβοκομείου Χίου

Ο "π" συναντά τον Ανδρέα Μιχαηλίδη και φέρνει στο φως την ιστορία και την καθημερινότητα στο μακροβιότερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ελλάδας

Η αλήθεια είναι ότι ψάχνοντας μέσα στο διαδίκτυο όλες τις πηγές για το Λωβοκομείο της Χίου, αυτή η πηγή που είχε περισσότερο ενδιαφέρον από όλες τις υπόλοιπες ήταν ένα τμήμα της Διδακτορικής διατριβής του Ιατρού και Βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη, με αντικείμενο τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Χίου μέχρι και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.  

Με τη συζήτηση για το μέλλον του Λωβοκομείου Χίου να αναθερμένεται το τελευταίο διάστημα, ο «π» συνάντησε τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, αναδεικνύοντας λεπτομέρειες της ιστορίας του Λωβοκομείου, που όπως εξηγεί ο ίδιος αποτελεί το μακροβιότερο νοσηλευτικό ίδρυμα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ανατολικής Μεσογείου.

Το Λωβοκομείο της Χίου μέσα από τον φακό του Discoverchios.gr

Μέσα από ένα μισάωρο podcast ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ξεδιπλώνει την ιστορία του Λωβοκομείου, από την ίδρυσή του μέχρι το οριστικό του κλείσιμο, τους περίφημους λεπρολόγους της εποχής, την θεραπεία των ασθενών, τις θρησκευτικές μορφές που αναδείχτηκαν μέσα σε αυτό αλλά και στο δράμα των ανώνυμων ταφών.

Καλή ακρόαση…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ