31.10.2021 10:19

Υπερβολές στις παρελάσεις

"Αψιμαχίες" εκδηλώθηκαν μεταξύ των τοπικών ηγετών για τα πρωτεία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Χίο. Παράλληλα, στη Δοξολογία, όπως συμβαίνει πάντοτε τα τελευταία χρόνια, παρευρέθηκε μόνον το πρωτόκολλο των "επισήμων" και στον χώρο όπου έπρεπε να υπάρχει κοσμοπλημμύρα από ευγνωμοσύνη σε όσους θυσίασαν την ζωή τους για εμάς, το μνημείο πεσόντων, "συνωστισμός" μόνον προσώπων που καταθέτουν στεφάνι.

Σημεία των καιρών ο διαγκωνισμός για τα "πρωτεία" και την ανούσια προβολή. Απογοητεύει όμως την κοινωνία που αντιδρά με απαρέσκεια ουσιαστικής συμμετοχής στις εκδηλώσεις εθνικής μνήμης.

Βήμα αυτογνωσίας και σεμνότητας θα ήταν (το έχω αναφέρει και στο παρελθόν), τουλάχιστον για αρχή, η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων μόνον από τρία πρόσωπα η ιδιότητα των οποίων εκπροσωπεί όλους μας: εκπρόσωπο Πολιτείας, εκπρόσωπο Στρατιωτικών Αρχών και εκπρόσωπο Σωματείων Εφέδρων αγωνιστών. Αναφορές σε εγκυκλίους και διατάγματα για να δικαιολογηθούν αυτές οι εικόνες υπερβολής και υπερ-προβολής δυστυχώς ευτελίζουν τους στόχους των εκδηλώσεων !!!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ