30.6.2018 12:12

Το τυράκι του ΦΠΑ, μπορεί να κρύβει φάκα…

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο πιο προβλέψιμος θα είναι ο κος Τσίπρας: Κινήσεις που να δομούν το μύθο της εξόδου από τα μνημόνια και τόνωσης του «φιλολαϊκού προφίλ» του. Το σχέδιο είναι απλό: Έχοντας αποδεχθεί ό,τι του ζητείται - μνημόνιο 4, σκοπιανό, προσφυγικό και πολλά άλλα - φέρεται ως να λαμβάνει ανάσες προκειμένου να μπορέσει να ορθοποδήσει. Μάταια, όμως.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε (5) νησιά του Αιγαίου. Ως μέτρο στο γενικό σύνολο είναι ασήμαντου δημοσιονομικού κόστους. Για εμάς προφανώς και το 7% αύξηση του κόστους ζωής είναι σημαντικό. Αυτό το αγνόησε συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν και έδωσε τον μειωμένο ΦΠΑ ως μέτρο το 3ο μνημόνιο. Και να το θέσω και αλλιώς, θυμίζει την ιστορία του Χότζα με το μικρό σπίτι: Όταν του παραπονέθηκαν ότι το σπίτι είναι μικρό τους είπε να βάλουν μέσα τις αγελάδες. Στην επόμενη επίσκεψη τους πρότεινε να βγάλουν τις αγελάδες, οπότε και αισθάνθηκαν στο ίδιο ασφυκτικό σπίτι, άνετα!

Παρομοίως με πομπώδες ύφος το ανακοίνωσε και εξέθετε ανεπανόρθωτα Βουλευτές και Υπουργούς του που έως χθες στη Βουλή υπερασπίζονταν το ακριβώς αντίθετο και δεν αποδέχονταν σχετική τροπολογία της ΝΔ. Ομοίως θα πράξει με την υποχρεωτική επιστροφή ποσών που χρεώθηκαν σε συνταξιούχους και θα τους πιστωθούν με τη σύνταξη του Αυγούστου, υπονοώντας ότι θα αντιστρέψει την επερχόμενη μείωση των συντάξεων. Το ίδιο θα κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, επιμέρους, ώστε να εξυπηρετείται ο μύθος. Όμως το ακροατήριο όλο και περιορίζεται. Και όσο το ακροατήριο θα περιορίζεται τόσο θα αυξάνουν οι υποσχέσεις!

Είναι προφανές πως ως πρόθυμου θα του δίνονται και κάποια περιθώρια ελιγμών. Ομοίως, όμως είναι προφανές ότι όλο και λιγότεροι πείθονται πλέον από μεγάλα λόγια. Η εμπειρία είναι μακρά και επώδυνη! Από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μέτρα 15 δις. €. Από το go back κυρία Μέρκελ, στον πιο πειθήνιο συνομιλητή της! Από τη 13η σύνταξη στη λαιμητόμο του νόμου Κατρούγκαλου. Από το παράλληλο πρόγραμμα στην υπερφορολόγηση. Ο κατάλογος είναι δυστυχώς μεγάλος, και δεν έχει κανένα νόημα να τον παραθέσω τώρα.

Σημειώνω, με την αφορμή, τα εξής:

Πρώτο, ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως το πιο παλαιό και από το παλαιό θα εξακολουθήσει στο δρόμο του φθηνού λαϊκισμού και της λάσπης. Είναι το γνωστό και προσφιλές τους μέσο, που μας έφτασε έως τη σημερινή κατάσταση.

Δεύτερο, στην πορεία για τις εκλογές θα ακούσουμε πάρα πολλά. Είναι στην ευθύνη του κάθε πολίτη το τι θα πιστέψει. Είναι όμως η ώρα να κάνουμε την υπέρβαση, να αναζητήσουμε την αλήθεια και να την επικροτήσουμε, αντί του ψέματος. Αν θέλουμε να έχουμε μάθει κάτι από την κρίση στο μέρος που αφορά στην πολιτική….

Και τρίτο, είναι απαραίτητο να διαμηνυθεί τώρα, προς κάθε κατεύθυνση ότι η Χίος δεν μπορεί και δεν πρέπει, όπως και σε όλα τα παραμεθόρια νησιά, να δεχθεί καταυλισμό, στρατόπεδο, πλωτή εξέδρα ή όπως αλλιώς το ονομάσουν, για μετανάστες. Ήδη σηκώνει το βαρύ φορτίο της ανεύθυνης πολιτικής των ανοικτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και δεν μπορεί να σηκώσει και άλλο που μπορεί να έχει συμφωνηθεί. Και ο νοών νοείτω…..

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ