3.11.2022 10:12

Το σύμπλεγμα ανωτερότητας και το πολιτικό στίγμα Κάρμαντζη

Όταν διακατέχεσαι από "σύμπλεγμα ανωτερότητας" αισθάνεσαι ακαταμάχητη την ανάγκη να δείχνεις αυτό που εσύ πιστεύεις ότι υπερέχεις.

Ήταν λοιπόν αναμενόμενο, τουλάχιστον σε εμένα, ότι η απερχόμενη δημαρχία Κάρμαντζη θα προέβαλε, όπως συνηθίζει με υπερβολή, το έργο της θητείας της ανεξάρτητα από το πραγματικό μέγεθος και την προστιθέμενη αξία στην ζωή των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Χίου "κυβερνά", όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει, την Χίο πάνω από οχτώ συνεχή χρόνια (Αντιπεριφερειάρχης-Δήμαρχος). Αναμφισβήτητα πολύς πολιτικός χρόνος για υλοποίηση και προγραμματισμό ουσιαστικού έργου.

Η πολιτική έχει αξία όταν αφήνει ανεξίτηλο ίχνος το έργο της. Είτε στις υποδομές, είτε για την ανακούφιση κοινωνικών προβλημάτων, στον πολιτισμό, την βελτίωση της αισθητικής στο περιβάλλον μας ακόμα και σε θέματα ασφάλειας. Σπάω το κεφάλι μου να εντοπίσω αυτό το "ανεξίτηλο πολιτικό ίχνος" της οχταετίας Κάρμαντζη και δεν το βρίσκω, ούτε καν μια χαρακιά.

Το πολύτιμο νερό πρώτης πρωτεραιότητας πρόβλημα, παραμένει άλυτο και ίσως το χειρότερο σε ποιότητα και ακριβότερο της Ευρώπης. Στα μείζονα κοινωνικά προβλήματα όπως η φροντίδα συνανθρώπων μας με πραγματικές ανάγκες τρίτη ηλικία, παιδιά με ειδικές ανάγκες κλπ δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα ανακούφισης παρά το γεγογονός ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί στις πρώτες θέσεις των δεσμεύσεων του Δημάρχου.

Αντιπαρέρχομαι την εμφανώς υποκριτική στάση στο μεταναστευτικό, δεν χωρεί καμιά αμφιβολία όσον αφορά την χαλαρή αντιμετώπιση του μεγάλου και διχαστικού αυτού προβλήματος.

Πόσες φορές έχει αναφερθεί στο λεγόμενο "master plan" του κεντρικού λιμένα; έρχονται και ξανάρχονται ανακοινώσεις και εξαγγελίες με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο δίχως καμιά ουσιαστική πρόοδο για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών.

Για την πραγματική ανάπτυξη του νησιού ούτε συζήτηση καμιά πρωτοβουλία διεκδίκησης ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για την διευκόλυνση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, ναυτιλιακών ή παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων, στον πρωτογενή τομέα, κλπ.

Αξιοποίηση της τεράστιας δημοτικής περιουσίας καμιά ουσιαστική πρόοδος για την εκμετάλλευσή της.

Ακόμα και την τεράστια ευκαιρία προώθησης της τουριστικής μας προβολής όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχασαν με την ελαφρότητα που σχεδίασαν τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της εθνικής ανεξαρτησίας και της σφαγής της Χίου. Ανάξια του ιστορικού μεγέθους των γεγονότων.

Οι εξαγγελίες για την ανάπτυξη της Βόρειας Χίου έμειναν στα χαρτιά ως προεκλογικές ρουκέτες. Ανύπαρκτη η καινοτομία στην διαχείριση των απορριμμάτων αντιθέτως, δεν ξέρω αν άρχισε η υλοποίηση της δέσμευσης, ανέλαβαν και την διαχείριση απορριμμάτων από την Ικαρία. Πολιτική ηθική: εδώ πήγαν καλά κατάφεραν να προσελκύσουν στελέχη άλλων συνδυασμών με ανάθεση έμμισθων θέσεων.

Δημόσια έργα: το ένα σκοντάφτει μετά το άλλο παρά τα απίστευτα κονδύλια που έχουν δοθεί στον Δήμο. Μόνο οι ασφαλτοστρώσεις προχωρούν γοργά κατά περίεργο όμως τρόπο οι δρόμοι μας έχουν απίστευτα απαράδεκτο και επικίνδυνο οδόστρωμα.

Ατελείωτες οι αστοχίες. Σε ένα πράγμα καθομολογούμενα η δημαρχιακή περίοδος που ολόκληρωνεται τρέχει. Είναι οι συμβάσεις αεργίας. Το πιο εγκληματικά πολιτικό έργο. Ανακυκλώνοντας εκατοντάδες συμπολίτες μας σε ατελέσφορες ολιγόμηνες συμβάσεις απροπροσανατολίζει τους νέους μας και τις οικογένειές τους από την ουσιαστική αναζήτηση εργασίας υπονομεύοντας την πρόοδο και την ευημερία τους. Θα εκπλαγεί το εκλογικό σώμα του νησιού αν επιτέλους ανακοινωθεί ο αριθμός όσων είναι στο payroll του δημοτικού ταμείου. Συμπέρασμα: η Δημαρχία Κάρμαντζη είμαι βέβαιος ότι θα καταγραφεί ως η πιο ανώφελη σπάταλη και αναποτελεσματική για το τόπο μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ